Deoarece am observat ca multa lume acceseaza si cauta aceasta pagina cu reteta, iar eu nu am fost foarte multumita de ea, revin asupra ei. La reteta postata nu prea mi-a placut faptul ca era prea putina crema si nu prea a fost dulce (dupa gustul meu).
Am refacut reteta de crema, inspirandu-ma si dupa reteta scrisa de Dana-povesteadarieinicole in comentarii.
Asadar,am facut astfel:
- 4 galbenusuri
-125 gr. zahar
-60 ml. lapte
-250 gr. mascarpone
- o cutiuta mica frisca lichida
Procedeul a fost acelasi, am frecat galbenusul cu zahar, am adaugat 6o ml. lapte, l-am pus pe bain-marie amestecand pana s-a facut o crema groasa (se mai ingrosa si cand se raceste). Cand s-a racit, am adaugat lingura cu lingura in mascarpone (la temperatura camerei), adaugand apoi frisca batuta.
Piscoturile au fost inmuiate in cafea cu rom si am adaugat crema prin procedeul deja stiut. Din poza cred ca se observa ca a iesit mult mai bine si de data asta mi-a placut mult mai mult.Nu prea stiu eu sa tai frumos, dar a intrat si asa in burtica,hi,hi....
POFTA MARE !
Imi cer scuze fata de cei care tin post si pofticiosi, insa eu sunt consumatoare de dulciuri doar facute in casa. Nu mi-au placut niciodata cele din cofetarii sau la" pachet" din market-uri. Asa ca m-am pus pe treaba si-am facut rapid un titamisu. A fost bun, insa recunosc , nu ma dau in vant dupa el. Iata si reteta.
Ingrediente:
-4 galbenusuri
-2 linguri zahar pudra
-60 ml. lapte
-250 gr. mascarpone
-3 albusuri
-1 pachet piscoturi
-350 ml. cafea tare (merge si mai putin,adica la jumatate,cam atat mi-a ramas mie)
-cacao de pudrat
Se freaca galbenusurile cu zahar intr-un vas termorezistent, apoi se pune vasul la bain-marie adaugand si laptele. Cand se obtine o crema groasa, se lasa la racit, apoi se adauga mascarpone la temperatura camerei si albusurile batute spuma. Inr-o tava de chec tepetata cu folie se pune un strat subtire de crema, apoi de piscoturi inmuiate in cafea rece (atentie ,nu mult fiindca se flescaie, cum am si patit cu unele) ,apoi un rand de crema, din nou piscoturi , iar la sfarsit crema. Se la sa la rece cel putin 6 ore, dupa care se rastoarna si se pudreaza.
Reteta pas cu pas o veti gasi aici .
O ZI INSORITA TUTUROR !
Bea,prajitura asta obisnuiesc sa o fac si eu destul de des,este gustoasa,rapida si de efect.
RăspundețiȘtergereTe pup!Mi-e tare dor de voi!Noi suntem tot mai ocupati,dupa cum stii.
Ti-a iesit minunat ! Si mie imi place Tiramisu si-l fac cu multa brinza "Monor" ca e mai ieftina ca mascarpone si nu se simte nici o deosebire la gust. Inmoi piscoturile in cafea solubila adica nes in care adaug foarte putin lichior sau coniac.Te pup !
RăspundețiȘtergereArata delicios tiramis-ul tau. Am facut si noi week-end-ul trecut si s-a terminat cat ai clipi :). Tot piscoturi folosesc si eu, inmuiate in ness combinat cu esenta de migdale, insa mi-am propus sa incerc si varianta oficiala a italienilor, cea cu blat. Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereUn paharel de lichior Amaretto ar merge tare bine cu acest perfect Tiramisu! puuup
RăspundețiȘtergereMie tot ymi plac mult prajiturile de casa. Tiramisul tau arata superrrr... O sa incerc si eu intr-o zi. Multumesc pentru reteta. xoxo
RăspundețiȘtergereHarnicuto!:)
RăspundețiȘtergeresa mai zic ca eu am reusit sa stric unul saptamana trecuta?? .... :))))))
RăspundețiȘtergerearata demential! ... ca toate prajiturile tale, dealtfel. ;)
@Draga Oana ,asa este,are toate calitatile,insa nu stiu de ce nu prea m-a incantat.Poate sunt eu intoarca de nu-mi mai place nimic.Imbratisari.
RăspundețiȘtergere@Geta,interesant,nu stiu de branza Monor.Este tot la cutie sau cum?Eu nu obisnuiesc sa tin in casa cafea solubila fiindca ma face sa trepidez,iar cafeaua o beau foarte slaba si cu frisca.Fetele mereu rad de mine ca aia nu e cafea ce beau eu.Te pup.
@Ramo,daca ai reteta cu blat,vreau si eu te rog,Nu mi-a placut cine stie ce,dar a disparut repede.Pupi.
@Ei Liana,nu e rea ideea,dar n-am.Multam si te pup.
@Multumesc mult Liuba,sper sa-mi iasa mai bine si sa fiu mai multumita data viitoare.Pupici multi.
@Cristina,daca n-are cine face si vreau,n-am decat.Pupilici si la bebe.
@Gabi,stai linistita ca patesc si eu din astea.Sa-ti spun ca am facut azi o prajitura si mi s-a taiat crema?Asa invatam,din greseli.Saru'mana de aprecieri si pup fetele frumoase.
Ahaaaaaaaaa, deci asa! Acum stiu. pup
RăspundețiȘtergeresi eu fac foarte des tiramisu.Alin e inneb dupa reteta mea.eu il fac cu blat de tort din cacao.iese demential intra adevar.of ...si eu sunt la cura de azi :(...
RăspundețiȘtergerepupam!
Beatrice, brinza de vaci Monor e vrac, vreo 16-18 lei/Kg.E foarte fina,cremoasa, nu trebuie pusa la scurs. Nici eu nu beau nes ca tot asa trepidez, l-am cumparat pentru eventuali musafiri care prefara acest fel de cafea iar la prajituri se pierde din tarie in toata masa de compozitie, ramine gustul delicios si mirosul inconfundabil.
RăspundețiȘtergereCe-mi faci tu mie .... tiramisu preferata mea, noroc de tine ca postesc doar miercuri si vineri si .... noroc si de mine :)
RăspundețiȘtergeremi-ai dat o idee buna pentru zilele astea
pup
@Cristina,ma bucur daca ti-am fost de folos si sper acum sa-ti iasa.Te pupic dulce.
RăspundețiȘtergere@Dana,te rog sa-mi dai si reteta ta,nu de alta si sotului ii place,insa eu nu prea ii fac(si-l cheama tot Alin).Deci daca zici ca are asa succes,vreau si eu,te rooog!Pupici la fete.
@Multumesc mult Geta pentru informatie,am sa ma uit sa vad daca gasesc si la noi.Te pupic.
@Alinutza,deci tot ai noroc.As fi curioasa ce faceai daca nu tineai altfel postul, ce-mi faceai?Nu de alta,dar poate mi-ar place!Hi,hi...Pupici dulci.
pot sa vin sa te bat? noua ne place la nebunie prajitura asta si acum numai cat am vazut poza ca ii si simt gustul... nu am incercat niciodata cu branza adecvata, desi mereu imi promit sa o fac. dar acum chiar m ai convins. in weekend o execut ca prea mare i pofta. pupici.
RăspundețiȘtergereCe coincidenta.sa nu mi spui ca e nascut si in iulie :))).ASa, reteta mea , de fapt e prajitura care imi iese de fiecare dsta si singura pe care o fac :D.aaaa...si tarta cu fructe e delicioasa.eu il fac asa: 6 galbenusuri frecate cu 6 linguri de zahara .eu le fac cu mixerul , pana se topeste de tot zaharul.bat o cutie mica de frisca, o las putin la rece.nu folosesc albusurile deloc.in ouale frectae cu zahar adaug incet frisca , de data asta cu o lingura , paleta de lemn, usor.pun 2 cutii de mascarpone, peste crema asta si o dua la rece.eu fac cu blat de tort cu cacao pe care il insiropez bine bine cu cafea f tare pe care am racit o si in care pun 4 linguri de whisky.apoi pun cream si pudrez cu multa cacao.il las la frigider pana a doua zi si se termina pana seara :)))))...pup fetele!
RăspundețiȘtergere@Iti dau voie Vavaly.poate ma scoti din starea proasta pe care o am.Sa ai spor si pupici multi.
RăspundețiȘtergere@Saru'mana Dana pentru reteta,suna tare bine,cu siguranta am sa incerc.Cat despre sot,doar la atat se rezuma coincidenta fiindca e nascut pe 9 martie,el si femeile sarbatoresc!:D pUPICI LA FETE FRUMOASE.
Ce buuna e!!Mi-o insusesc si eu daca nu te superi! La fel ca si cu salamul de biscuiti, de care nu ne mai saturam!!
RăspundețiȘtergerePupici
Dar cand oare m-am suparat eu pe tine?Te imbratisez cu mare drag.
RăspundețiȘtergereWow, ce bine arata. O sa o incerc si eu, mi-ai facut pofta :D
RăspundețiȘtergereMultumesc Zu,cred ca mi-ar fi placut sa aive un pic mai multa crema, dupa gustul meu.Sa ai spor.Pupici.
RăspundețiȘtergereWow ce pofta nu vii si la Bistrita sa fecem unul impreuna?:) ce mai faci ..cum sunteti..ca nu ne-am auzit de ceva vreme?pupicei
RăspundețiȘtergereBuna Bea! Esti in vacanta?
RăspundețiȘtergereEu am trecut sa iti urez o Duminica lina pentru ziua de Florii.
Binecuvantare casei acesteia!
@Laurita,imi cer scuze ca raspund cu intarziere.Te rog nu ma tenta!!!!!!!!!!! Nu facem grozav,dar speram sa fim bine in scurt timp.Sper ca voi nu va laudati ca mine?Va pup si aveti grija de voi.
RăspundețiȘtergere@Corina,draga,nu sunt in vacanta,dar cred ca e astenie prelungita.In plus mici problemute cu iubita mea ,fapt pentru care n-am chef de scris si inspiratie.Iti multumesc tare mult pentru urari,va imbratisez si sa fiti binecuvantati si voi!
Imi pare rau sa aud ca ai probleme cu micuta!!! sper ca e bine si sanatoasa! noi o pupam dulce si ii uram multa multa sanatate :) daca mai ai chef de un comentariu scurt am organizat si eu un concurs mititel, daca nu, nu-i nicio suparare si asteptam vesti bune de la fete. Pupici
RăspundețiȘtergerebea sa va faceti bine..numai ganduri bune:) astept sa ne auzim cu drag
RăspundețiȘtergerepupici
@Deea,trece si asta,asa cum trec toate.Multumesc pentru gandul bun si am sa trec sa las un coment.Te pupam si noi.
RăspundețiȘtergere@Laurita,multumim mult si sigur ne auzim cu drag,ca de fiecare data.Pupam si gandacelul tau "vip".
Bea, stii care e problema abia acum am vazut emeilul tau, si am vrut sa-ti raspund insa nu stiu care e problema ca nu ma lasa sa trimit mesajul.Ti-as fii scris eu mai mult dar o sa incerc si maine...
RăspundețiȘtergereCu toate acestea ma gandesc la voi!:)
Auzi las-o balta cu prietena mea Georgiana. Nu trebuie sa faci nici o sfortare.Daca e sa ma intalnesc cu ea cu siguranta se va intampla lucrul acesta.
Iar cu toate celelalte sunt cu gandul la tine!
Sunteti bine, Bea?
RăspundețiȘtergereDa Amy,multumesc. Mai nou Karina vrea tot timpul "pa" si sunt in urma cu absolut totul.Am profitat si de vremea frumoasa,iar acum ca au anuntat ploi,poate reusesc si eu sa mai scriu cate ceva.Pupici dulci.
RăspundețiȘtergereSunt vesti bune.Pupici si imbratisari si de la noi.
RăspundețiȘtergerema bucur ca sunteti sanatose si plimbarete. eu v-am simtit lipsa. numai bine!
RăspundețiȘtergere@Amy,va imbratisam si noi.
RăspundețiȘtergere@Draga Lore,incerc sa-mi refac programul si sa revin mai des pentru ca-mi lipsiti si voi mie.Va pup si imbratisez
Prajitura preferata a familiei !
RăspundețiȘtergeremor dupa prajitura asta, e super buna si delicioasa, a iesit bine si deja mi-a facut pofta, sper ca a mai ramas o felie si pentru mine, daca nu, va trebui sa preparam :D
RăspundețiȘtergerePreparam Aurica, piscoturile le-am luat,frisca la fel, branzica am bifat,deci....la treaba :D !
Ștergere