Ingrediente pentru jeleu cu cacao:
- 0,5 l lapte
- vreo 3 linguri cacao
- zahar dupa gust
- aroma vanilie
- 1 si 1/2 plic gelatina
- 150 gr. nuci(am pus mai putin,cam 100)
Se pune laptele pe foc cu zaharul, cand incepe sa fiarba se opreste focul si se pune gelatina si nuca macinata ,plus aroma de vanilie. Se pune in forma si se lasa la rece pana se incheaga.
Ingrediente jeleu partea alba:
- 0,5 l lapte
- zahar dupa gust
- 150 gr. nuca cocos(am pus tot 100)
-aroma
- 1 si 1/2 plic gelatina
Se face prin aceeasi metoda descrisa mai sus si se pune in forma. Eu am facut intai partea alba, apoi cea cu cacao fiindca am rasturnat si mi-a ramas aceasta forma.
Este un tortulet light, racoros si destul de rapid. In reteta originala are si un blat, dar eu am facut fara. Cine doreste o gaseste aici .
POFTA BUNA !
- 0,5 l lapte
- vreo 3 linguri cacao
- zahar dupa gust
- aroma vanilie
- 1 si 1/2 plic gelatina
- 150 gr. nuci(am pus mai putin,cam 100)
Se pune laptele pe foc cu zaharul, cand incepe sa fiarba se opreste focul si se pune gelatina si nuca macinata ,plus aroma de vanilie. Se pune in forma si se lasa la rece pana se incheaga.
Ingrediente jeleu partea alba:
- 0,5 l lapte
- zahar dupa gust
- 150 gr. nuca cocos(am pus tot 100)
-aroma
- 1 si 1/2 plic gelatina
Se face prin aceeasi metoda descrisa mai sus si se pune in forma. Eu am facut intai partea alba, apoi cea cu cacao fiindca am rasturnat si mi-a ramas aceasta forma.
Este un tortulet light, racoros si destul de rapid. In reteta originala are si un blat, dar eu am facut fara. Cine doreste o gaseste aici .
POFTA BUNA !
Ei, chiar ma gandeam ce reteta sa mai fur de la tine :-). Ti-am spus ca am mare succes cu reteta de salam de biscuiti, da? Tortuletul asta arata nemaipomenit si pare ca se prepara destul de rapid. Si e delicios banuiesc :-). Pupici si pofta buna!
RăspundețiȘtergereImi place tortuletul si merge clar cu cafeaua de dimineata :). Chiar daca reteta pare usoara te felicit pentru migala si rabdarea de a-l impodobi atat de frumos. Imi face cu ochiul si mai mult pentru ca seamana cu un papanas urias :). Te pup.
RăspundețiȘtergerece bine arata, mi-a facut o pofta!!!!!!!
RăspundețiȘtergereMmmmmmmmm...superb!Mai Bea...si eu care vreau sa mai dau jos din...plusuri!?
RăspundețiȘtergereTotusi vreau o felie...
@Hi,hi,hi,poti Lumi sa-mi zici de cate ori vrei.Eu as zice "bunut" asa cum spui tu.Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergere@Ramo,n-am incercat la cafea,dar daca vii,incercam impreuna.La ornat nu am facut mare lucru,a fost ceva rapid ,fara migala.Pupici dulci.
@Clara,daca ti-am facut pofta,te astept la o felie.Pupici multi,multi.
@Veronica,nu-i problema,se poate face si cu indulcitor si nu se pune nicaieri.Dar pastrez si pentru tine o felie.Pupici.
Wow!Super arata!Si cred ca este la fel de bun precum arata.Te pup si o sambata frumoasa!La noi ploua...
RăspundețiȘtergereCe reteta interesanta! N-am mai vazut sau gustat asa ceva. Chiar ma superi ca nu stai mai aproape de Pitesti :)
RăspundețiȘtergereOana,multumesc,dar e bunicel,nu e ceva extraordinar.Ploua si la noi,e mohorat,nu-mi place.Va imbratisam si o zi frumoasa si voua.
RăspundețiȘtergereDeea,de asta am si incercat reteta,mi s-a parut interesanta.Cand vrei rapid si racoros,poti pune in practica.Sunt aproape....la cateva ore.Te pup.
RăspundețiȘtergereArata demential! O sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereCati,sa-mi spui daca ti-a placut.Sa ai spor.Te pup.
RăspundețiȘtergereExtraordinar cat de bine arata! Bea draga, as spune ca sunt invidioasa ca eu nu sunt asa priceputa la bucatarie, mai ales cand vine vorba de dulciuri, dar adevarul este ca nici nu-mi prea place sa stau in bucatarie. Vii si la noi? :P
RăspundețiȘtergereOooo, ce bine arata, mie imi plac jeleurile foarte mult.
RăspundețiȘtergereof, of ...ma omori tu cu minunatiile astea dulci :(....Deci , ai tai sunt niste norocosi , serios!!!Hmmm...ce de bunatati ...de casa, sanatoase.Pupam, week frumos sa aveti!
RăspundețiȘtergere@Multumesc Amy,iti trebuie doar rabdare.In rest ,la bucatarie nici eu nu-s prea priceputa.Vin si pe la voi.Pupici.
RăspundețiȘtergere@Geta,sincer as zice ca-i un fel de budincuta,doar ca e mai gelatinoasa.Te pup.
@Dana,eu de la cofetarie nu pot manca prajituri,insa imi si place sa le fac.Dar tu te pricepi la restul in bucatarie,eu nu.Deci,am face o echipa destul de bunicica zic eu.Va pupam si va dorim la fel(sper ca nu mai sunteti bolnaviori).
Cata eleganta si finete. Vreau si eu... Am furat o feliuta, nu te superi ! :)
RăspundețiȘtergereHa,ha,ha,poti fura si mai multe,nu ma supar.Multumesc mult si te astept cu drag si alta data la "furat".Pup "vestitorul primaverii"care se lasa asteptata(primavara,adica,hi,hi).
RăspundețiȘtergerecat de pufos si "gatit" arata, foarte frumos, bun si ready de devorat si impartit la lume, sa avem pofta la el..
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru apreciere, s-a dus repede, e racoros! ")
Ștergere