Ingrediente:
-- 2 l lapte (de preferat de la tarani);
-- 500 gr. zahar;
-- 1 lingurita bicarbonat de sodiu ;
-- zahar vanilat sau esenta .
Se incalzeste laptele,apoi se adauga zaharul si bicarbonatul.Se fierbe la foc mic in jur de 4 ore,iar treptat isi schimba culoarea si consistenta.Se amesteca din cand in cand sa nu se afume.La sfarsit se adauga zaharul vanilat . Atunci cand se raceste,se mai ingroasa.Culoarea cremei este data de bicarbonat,iar eu am pus 2 lingurite.
Mie imi place foarte mult sa-l folosesc atunci cand prepar salamul de biscuiti,ii da un gust deosebit .De fapt,aceasta este crema de la biscuitii alfajores,care sunt foarte fragezi si gustosi.
Sursa a fost net-ul,dar atunci cand am scris reteta nu stiam ca voi avea nevoie si de sursa.
Spor la treaba!
-- 2 l lapte (de preferat de la tarani);
-- 500 gr. zahar;
-- 1 lingurita bicarbonat de sodiu ;
-- zahar vanilat sau esenta .
Se incalzeste laptele,apoi se adauga zaharul si bicarbonatul.Se fierbe la foc mic in jur de 4 ore,iar treptat isi schimba culoarea si consistenta.Se amesteca din cand in cand sa nu se afume.La sfarsit se adauga zaharul vanilat . Atunci cand se raceste,se mai ingroasa.Culoarea cremei este data de bicarbonat,iar eu am pus 2 lingurite.
Mie imi place foarte mult sa-l folosesc atunci cand prepar salamul de biscuiti,ii da un gust deosebit .De fapt,aceasta este crema de la biscuitii alfajores,care sunt foarte fragezi si gustosi.
Sursa a fost net-ul,dar atunci cand am scris reteta nu stiam ca voi avea nevoie si de sursa.
Spor la treaba!
Reteta interesanta,...salam de biscuiti fac destul de des ,dar recunosc nicodata n-am facut asa,...am sa incerc!!!
RăspundețiȘtergereDemult ma bate gandul sa fac dulce de leche, dar am gasit retete mult mai complicate. Mersi, il pun chiar astazi in aplicare ca o sa iau lapte de la un unchi. Apoi fac prajiturica cu el :) va pastrez si voua ca de obicei :) pupici
RăspundețiȘtergereDulcele de sambata dimineata,asa cum ne-ai obisnuit.Pupam Bea priceputa!O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergere@ Mark,mie imi place ,chiar daca imi mai pierd rabdarea pana se face.Il prefer,chiar daca se gaseste si in magazine.Merita efortul.Pup haiduceii.
RăspundețiȘtergere@Deea,sa ai spor si astept sa degust.Tu stii ca eu ma sacrific la asa ceva.Pupici.
@Alice,ma indoiesc ca as castiga ceva din ceea ce scriu eu aici.O zi frumoasa.
@Oana,sincer,azi nu am vrut sa postez si stii de ce.Dar nu m-a lasat sufletul si fiindca merge pus si in cafea,am zis sa fie si cafeaua ta mai deosebita,mai altfel,ca-i sarbatoare.Va pup de la mic la mare,dulce,dulce.
interesanta reteta ta. arata bine.
RăspundețiȘtergereabia acum am vazut ca aici scrie comentariul sa fie precum sufletul. eu observ mai tarziu detaliile. mi-a placut ideea ta. esti ingenioasa in multe domenii!
RăspundețiȘtergereE tare interesanta reteta ta!Poate o sa am nevoie de ea zilele acestea.
RăspundețiȘtergereE foarte tentanta reteta mai ales ca si eu obisnuiesc sa fac salam de biscuiti. Fiindca cere asa multe ore de preparat as vrea mai intii sa cumpar sa vad ce gust are, il gasesc la raionul de lactate?
RăspundețiȘtergere@Multumesc mult, Loredana.Imi pare rau ca nu am aratat si consistenta,poate mai revin cu o poza.Pup fetele frumoase.
RăspundețiȘtergere@Corina,o poti folosi si la prepararea altor creme sau la fursecuri,biscuiti.Te pup.
@Geta,de obicei la lactate gasesti,dar nu in orice magazin.La noi a fost doar la kaufland si nu mereu.O gasesti la tub si au si cu arome de capsuni,vanilie si ciocolata.Te pup.
Buna reteta ,Bea!Te pup,esti o draguta ,imi plac retetele tale!!!♥Gina
RăspundețiȘtergereMultumesc Beatrice, bine ca mi-ai spus sub ce forma se gaseste ca sa stiu dupa ce sa ma uit. Te pup si eu !
RăspundețiȘtergereMi-e rusine sa spun, dar e prima data ca aud de acest dulce. Bea, inca o data am invatat de la tine sa prepar ceva nou si bunut! Pup, pup si pe mami, dar mai ales pe Kari!
RăspundețiȘtergereSuper Bea, din pacate sunt sigura ca din asta nu o sa fac niciodata, nu de alta dar...4 ore la fiert?!?!?!?! OMG. Nu am atata rabdare. ganditi-va si la mine cand papati :P
RăspundețiȘtergere@Gina,multumesc si te pup.Te astept sa te indulcesc.
RăspundețiȘtergere@Geta,cu multa placere,sper sa gasesti ca la noi in ultima vreme nu prea mai este.Te pup.
@Lumi,nu ai de ce sa-ti fie rusine,nici eu nu am stiut pana acum 2 ani cand l-am descoperit intamplator.De obicei il fac de sarbatori.Va imbratisez cu drag.
@Amy,merita,desi nu-mi place nici mie sa stau atat,dar o data,de doua ori pe an ma sacrific.O sa papam si pentru tine.Pupici pentru pitici.
Mai, ce fete harnicute ;-)
RăspundețiȘtergereE o diferenta intre dulcele de leche si laptele condensat. Tu ai facut crema de lapte condensat, adica dulce de leche-care are o culoare maronie, ca cea a caramelului.
Laptele condensat nu se fierbe mai mult de 45 de minute si e de culoare galbuie.
M-am documentat si eu mult, pt.ca vreau sa fac, de aceea stiu. Sper ca nu te superi si sa-ti fi fost de folos. pupam fetele ;-))
Bea te-ai ascuns in bucatarie? Daca da, ce ne pregatesti bun?Eu iti doresc sa ai spor. Uite acum plec si eu sa nu mai zabovesc!:)
RăspundețiȘtergere@Liana,o fi cum spui tu si nu ma supar,dar eu pe unde am citit asa scria.Nu m-am documentat foarte mult.Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergere@Corina,din pacate nu m-am ascuns,dar am avut niste probleme de rezolvat si sunt in urma rau cu treaba.Spor si tie si te imbratisez.