Tort delicios cu iaurt si ciocolata

Print Friendly and PDF

                Revin cu o reteta excelenta de tort, care zic eu ca satisface toate gusturile si e trecuta la categoria favorite ! :)
Sa va spun drept, am cel mai prost obicei din lume : exact in momentele deosebite eu ma trezesc sa testez retete, nu faceti ca mine ! :D E un obicei gresit daca ma intrebati pe mine, insa de putine ori am "ratat" , mai degraba "ratez" dupa :)) , ca deh, o fi norocul incepatorului :) !
             Asadar aceasta reteta a fost preparata de ziua Karinei (acum ceva vreme), iar floricelele reprezinta varsta ei ! Nu va mai spun cat de incantata a fost, iar modelul l-am facut la rugamintea ei, inclusiv scris si ornamente :) !

         Ingrediente:
BLAT:
- 4 oua;
- 60 gr. zahar;
- 2 linguri faina;
- 2 linguri amidon;
- 3 linguri cacao;
- 100 gr. ciocolata;
- 1 praf de copt;
- 1 esenta rom.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se spumeaza, se adauga ciocolata topita si esenta de rom.Incorporam faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. La final adaugam in compozitie albusurile batute spuma si se pun in forma tapetata de 30 cm. si coacem la foc mic aproximativ 40 min. (in functie de cuptorul fiecareia).
CREMA DE IAURT:
- 900 gr. iaurt;
- 300 gr. frisca;
- 250. gr. zahar;
- 2 plicuri gelatina;
- se pot pune fructe (eu n-am pus)
Iaurtul se amesteca cu zaharul si gelatina hidratata si topita la bain marie. Frisca se bate dupa care se adauga la iaurt, moment in care puneti si fructele daca le doriti.
In jurul blatului puneti inelul de la forma de tort si se toarna compozitia de crema peste blat, apoi se da la rece pana se incheaga compozitia.
GLAZURA DE CIOCOLATA:
- 200 gr. ciocolata;
- 250 gr. frisca lichida.
Se pune frisca lichida pe foc, adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste.Luam de pe foc si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce s-a racorit, iar crema de iaurt s-a inchegat putem turna si pune din nou la frigider.

Forma mea de inima nu stiu ce masura are, cert este ca blatul a iesit mare cat forma, drept pentru care l-am taiat in doua, la crema de iaurt am redus compozitia la jumatate, dar glazura a ramas cu aceleasi cantitati. Al doilea tort l-am facut ulterior  din care am si pozat sectiunea :) . Nu a iesit perfecta deoarece am mana "stramba" si n-am taiat bine, dar cam asa arata ! :)

          Cu aceasta ocazie vreau sa va urez in avans, un 8 MARTIE de poveste tuturor mamelor, dar nu in ultimul rand si domnisoarelor !

PS.Reteta a fost gasita la un concurs si este facuta de doamna Cretu Veronica.
                                         SA  AVETI  POFTA  SI O ZI  MINUNATA MAINE!

Comentarii

  1. Am salvat reteta, arata tare bine tortul! Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Mihaela, sa-mi spui daca ti-a placut ! :) Weekend placut si tie ,"la multi ani" si-o primavara frumoasa iti doresc ! :*

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Nu stiu cat arata :))) dar cu siguranta este delicios :D , a spus modesta de mine, hihihiii !

      Ștergere
  3. Nu-ți fă probeme cum arată, important că a fost bun și ne-ai dat o idee pentru Paște. Mulțmunesc, să ai o zi frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur si sper sa va placa la fel de mult cum imi place si mie :) ! Cu drag :* !

      Ștergere
  4. moamaaaaaaaaaaaa...d-aici e poza din cauza careia salivez in fiecare zi?!?!?!? neaparat incercam si noi dupa pasti, ca nu mai tine!!!!multam pt reteta si nu multam pt faptul ca ma faci sa strang un kil de apa-n gura de fiecare daa cand intru la tine pe blog :P.violeta argatu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aici,de aici, hihihiiii ! Merita incercat, e o bunatate,mie una imi place foarteeee muuuult !Sa-mi spui dupa ce faci daca am exagerat cu ceva ! :) Nu te mai uita sau spune-ti ca e din plastic :D !

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !