vineri, 21 septembrie 2012

Tort cu menta delicios

Print Friendly and PDF

Dati clik pe poze pentru marire
Bine va regasesc astazi cu bunatati de la Dr. Oetker !
Vreau sa va spun,  ca am primit cu bucurie invitatia de a participa la campania nationala "Imbogateste aromele toamnei ".  Ceea ce mi-a placut mie foarte mult este faptul ca vine in intampinare cu esente noi, care chiar sunt aromate, cu gust intens si nu doar atat.......
Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Nu uita să  intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

In urma invitatiei ,mi-am ales sa fac un tort de menta care mi-a "facut cu ochiul" in special datorita aromelor, care  sunt intense si au dat un gust minunat acestui tort.


Iata ce ingrediente sunt necesare si am primit:



INGREDIENTE  BLAT :
- 5 ouă,
- 200 g zahăr,
- 1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker,
- 125 ml ulei,
- 125 ml apă ( eu am pus lapte ),
- 220 g făină,
- 30 g Cacao Dr. Oetker,
- 1 plic Praf de copt

La prepararea blatului am facut o modificare din obisnuinta si anume,am separat galbenusurile de albusuri, zaharul l-am mixat cu cu galbenusurile, albusurile batute spuma le-am pus la sfarsit, dupa care am adaugat cacaoa. Iata cum ne indruma retetarul:

Preparare blat:

Se amestecă ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se formează o cremă. Se
adaugă amestecând uleiul şi apa. Făina se amestecă cu cacaoa şi praful de copt,
se presară peste cremă şi se amestecă uşor. Aluatul astfel pregătit se toarnă într-o
formă cu inel detaşabil (cu diametrul de 26 cm), unsă şi presărată cu făină şi se
întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Cuptor cu aer fierbinte: 180 ºC(preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca. 45 de minute




INGREDIENTE BLAT :
- 500 ml smântână dulce
- 30 g zahăr pudră
- 2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
- 2 linguriţe Esență de mentă Dr. Oetker

Din pacate, smantana mea nu " a dorit " sa se bata cum trebuie pentru a forma crema si i-am adaugat un plic crema tot dr.Oetker si am salvat situatia :) .

Preparare crema:
Se bate smântâna, se adaugă zahărul pudră, cacaoa şi esenţa de mentă şi se
omogenizează bine. Se lasă 20 minute în frigider. 




PENTRU DECOR :

- 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker,
- câţiva fulgi de ciocolată,
- câteva foi de mentă.

Se prepară frişca conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ornează tortul cu frișcă,
fulgi de ciocolată şi foi de mentă.

PENTRU SIROP :
- 100 ml apă
- 100 g zahăr
- 10 g Cacao Dr. Oetker
- 1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker

Tortul răcit se taie în 3 părţi, se
însiropează şi se umple cu ¾ din cremă. Se unge suprafaţa şi marginea cu restul de
cremă şi se lasă la frigider timp de o oră.
                                                                          IATA-L !      


Va recomand sa-l incercati, din punctul meu de vedere chiar merita ! 



                                        POFTA  BUNA, SPOR  SI  ASTEPT  IMPRESIILE !

17 comentarii:

  1. Felicitari,Bea harnicuta!Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hihihiii, multumesc draga Oana!Incerc sa-mi mai pastrez din vechile obiceiuri,maine fiind sambata si sti ca faceam cate ceva bun !Te pup dulce si mi-era dor de comentarii !<3

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata! Vreau si eu o felie!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Alina,te astept,dar repede pana nu se termina :) !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mariana,cum s-o scot la capat cu tine, mami?! Pana acum nu puteam ca ar fi "iesit" prea repede printesica,acum nu poti slabi! Stii ceva, lasa slabitul si papa bine,ca e mai rau sa poftesti,iar sanatatea e importanta ! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu deja am inghitit in sec, sunt convinsa ca tortul este delicios,!

    RăspundețiȘtergere
  7. Geta,eu tocmai am servit o felie si-am ramas cu gustul de menta!Este un tort rapid si fin,sa nu mai spun si aromat...cat cuprinde! Pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  8. Stii cand vulpea n-ajunge la struguri... asa si eu , cu motiv, slabitul va fi el dupa mai tarziu...dar eu nu pot sa am cremele alea minunateeee...de aia ziceam...cred ca de menta mi-ar place si mie....dar chiar o sa caut la magazinele romanesti pe aici pupìci(sau esentele alea)

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) Ce haioasa esti Mariana!Initial,crema se face cu smantana speciala pentru frisca,dar eu nu am avut si atunci am dres cu plicul de crema.Poti face tortul cu ce reteta vrei,dar la crema din smantana sa gasesti aromele,chiar sunt faine.De fapt, toata bunatatea tortului a fost data de arome,nu de reteta in sine.:)Pe la voi nu s-au facut magazine romanesti,ca poate acolo ai gasi?!Pup fetele frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  10. M-ai strigat?? Am venit pregatita pt. o felie delicioasa si cu farfuria intinsa pt. inca una ;-)) puup

    RăspundețiȘtergere
  11. ce gospodina esti tu, KaBea draga! adevarul este ca eu am renuntat a mai face saptamânal "ceva dulce" înca de când fetele adolescente, tineau la siluete ;) De când au plecat din casa (la camin studentesc), nu mai fac prajituri decât de zile de nastere, Craciun si Paste :))
    Fain ti-a iesit totul, felicitari! cu siguranta este si foarte gustos :) Sa va fie de bine!
    îmbratisari :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Liana, ai noroc,cam cat doresti,atat mai este ! :))
    Chiar a avut succes,mai vreau si eu ! Multumesc si te imbratisez ! :*

    @Carmen draga,nu-s chiar asa gospodina,dar multumesc ca ma vezi asa :)!De regula imi place sa fac,insa in ultima vreme m-am cam lenevit.Fiindca noua nu ne plac chestiile din cofetarii si magazine,prefer sa fac in casa,in plus ,pentru cea mica,nu vreau sa se obisnuiasca cu toate prostiile.Iar acum daca mi s-a oferit aceasta colaborare,clar n-am refuza,sunt fan dulciuri,sotul la fel,iar Karina inca nu,mai vedem.
    Multumesc de aprecieri si te imbratiseaz si eu cu drag ! :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce frumos arata, imi place tare mult combinatia de menta cu ciocolata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce este cu menta,in general imi place.Daca adaug si ciocolata...sunt fan! :)Merita sa incerci !

      Ștergere
  14. arata bine si gustos, pufos, apetisant si gata de servit..sigur e racoros, mai ales amestecul dintre menta si ciocolata si blat, un tort reusit, bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihihiii, nu sunt specialista,insa ma straduiesc.Cele din comert nu-mi plac,asa ca n-am decat sa le prepar eu.Multumesc de aprecieri si te mai astept !

      Ștergere

Comentariul sa fie precum sufletul !