La gradinita !

       
          Ei dragelor, cu emotii mari , inima stransa si nod in gat, vreau sa va spun ca a inceput gradinita si pentru Karina !
          Prima zi ,cu mic cu mare, ne-am trezit dis de dimineata sa ne pregatim pentru ziua cea mare. Ne-am spalat, ne-am pieptanat ( funda rosie nu ne-am pus :)) )am mancat si evident am plecat. Pe drum Karina a fost vesela, bine dispusa. O data ajunsi in clasa, la fel, vesela, imi arata copiii care plangeau si erau destui. De fapt unii nu plangeau, ca urlau dea dreptul.


Ma uitam cu groaza, de teama sa nu inceapa si ea, insa  surpriza mi-o "pregatea" pentru sfarsit :)) !A stat la masuta, s-a jucat, apoi s-a mutat pe covoras. Toate au fost bune si frumoase pana doamna educatoare i-a rugat pe copii sa stranga jucariile. Evident nu a vrut sa participe la aceasta activitate, iar in momentul in care i s-au luat jucariile s-a pus pe plans de nu ne-am mai inteles. Toti copiii s-au asezat la masute , a mea abia s-a asezat, se spuneau poezioare,cantece, nici nu a vrut sa asculte,era singura ce plangea in hohote. Adica intelegeti, ea nu plange cu toti o data, ea "e cireasa" de pe tort si trebuie sa fie auzita, ati inteles, da?! :D  Cred ca daca nu as fi stat in clasa nu se intampla,dar...
Probabil va intrebati de ce am stat?! Deoarece toti parintii stateau, am crezut ca doamna ne va spune ce anume trebuie sa aducem, ca ne da vreo lista. Toata lumea astepta sa se intample....nimic. In final am intrebat, m-am lamurit ca am stat de pomana ,am luat fata care vroia sa manance, sa ma iubeasca, sa planga (mami vau pang ) si am purces spre casa. Astfel s-a terminat prima zi de gradinita, nici prea bine, nici prea rau.
         A doua zi dimineata, cand am trezit-o , m-a intrebat ce facem ca ii este somn. I-am spus ca mergem la gradi, la care ea zice : iaraaaa ???? Dar s-a trezit , ne-am pregatit fara comentarii, plansete sau altceva. La gradinita m-a pupat, s-a asezat la joaca si totul a decurs bine. Doar cand am fost sa o iau, am gasit-o cu botic si s-a pus pe plans ( asta era rasfat) ca nu vroia sa dea un bulgare de plastilina la copii, in conditiile in care ea luase aproape toata plastilina :D .
       A treia zi, la fel, toate bune, insa cand a fost sa manance, i-a spus doamnei ca ea nu are mancare si de asta numanca. Si uite asa te face copilul de minune! :))
       Cam asta a fost prima saptamana de gradinita, pentru ca a racit si am stat acasa. Tin sa precizez ca raceala a fot "punctata" de la mine, nu de la gradi. Pai nu cumva sa fac ceva si ea nu ! :)) Dar cu gripovit , miere cu catina, vitamina C cu propolis si fluimucil suntem pe drumul cel bun. Problema este ca nu vrea sa sufle nasucul, iar de batista bebelusului nici pomeneala sa folosesc pentru ca nu sta. In fine, acum e mai bine si sper sa nu repetam " figura" prea curand.
       Am copil mare, merge la gradinita , iar eu cu lacrimi in ochi  ma intreb pe unde a trecut timpul ?!Ma simt coplesita !!!
         Voi ati simtit la fel sau sunt eu prea exagerata ????

Comentarii

  1. hehehe, nu esti exagerata! Sa vezi insa cand incepe liceul si va fi mai inalta decat tine. Si te va invata ea lucruri :)).

    Sa fie intr-un ceas bun si sa ii placa. Iar tu sa iti faci mai putine griji, mai ales cele de genul ca "te face copilul de minune"...copiii sunt copii si nu roboti, reactioneaza diferit in acelasi mediu si asta ar trebui sa inteleaga in primul rand cele pregatite in meserie, educatoarele adica. La noi parintii stau cu copiii doua saptamani la gradi, la inceput mai mult si apoi rarind timpul ca sa se obisnuiasca ccc copilul...mie mi-a placut tare mult chestia asta.

    Bafta multa, inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salmi draga,uneori chiar exagerez.Probabil fiindca e un pic de rasfat, mi-e teama ca nu se acomodeaza,desi nu e chiar asa.Nu-mi fac eu griji ca ma face de minune,sa ma faca dar sa fie sanatoasa.Stiu ca asa sunt copiii,eu am patit mare sa spun ca nu am mancat cand de fapt mancasem :)) ! De lasat educatoarea ma lasa,chiar a cerut ajutor mamicilor pana se obisnuiesc un pic copiii,insa am incercat sa-mi gasesc si eu un post.Nu cred ca vor fi probleme, eu nu trebuie sa-mi mai fac atatea griji!
    Multumim si te pupam dulce !

    RăspundețiȘtergere
  3. Te inteleg perfect draga mea. Si noi am inceput gradinita acum si emotiile sunt pe masura. Deocamdata nu am avut evenimente majore, dar ma astept la orice, ca doar sunt copii, nu? Si n-ar mai fi viata palpitanta fara nazdraveniile lor :) Pupam fetele frumoase si sa va faceti bine repede ca sa mergeti iaraaa la gradi ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Bea,ce frumusete de fata am vazut in poze!!!Are un par superb.
    Despre grijile cu gradinita,te astept peste 2 sapt. la povestit,vei vedea ca toate au trecut.Eu sunt la al 3-lea an de gradi,deja mi se pare totul floare la ureche.
    Va pup!Sunteti prea frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oau, ce fata dragalasa ai!
    Sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Copiilor le place sa fie impreuna,se obisnuieste ea repede, gradi a voastra e cu program scurt cu mincare de acasa sau cum?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Deea draga,inceputul e greu intotdeauna pentru toti, mai ales pentru parinti :)), iar copiii sunt bine merci.Daca printesa ta nu ti-a facut "figuri" nu cred ca mai ai sanse, insa daca insisti... :D Va pup dulce !

    @Oana,tu acum te amuzi de noi :) ! Voi aveti state vechi si sunteti cu mai multi pasi inaintea noastra,dar avem de gand sa va prindem !Imbratisari de la mic la mare ! :*

    @Cristina,multumim tare mult si abia va astept si pe voi sa ne spuneti cum va fi !Va pupic !

    @Geta,ea e sociabila,ii plac copiii, dar suntem un pic rasfatate,trebuie sa ne dam in stamba si regulile nu-s pentru noi !Dar nu-mi mai fac griji,astept sa se acomodeze.Suntem la program scurt si servesc ce li se da de acasa,dar se pare ca eu sunt "denaturata" si-mi las copilul nemancat :)) !Te pupam dulce.

    RăspundețiȘtergere
  8. e foarte normal si nu exagerezi: pe mine ma amuza copiii care plang cand vine sa-i ia, saracutii, cred ca doar o sa-si vada parintii si ii vor lasa acolo in continuare si nu ii ia, ca altfel nu inteleg plansetele ...un an bun si neplangacios!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mariana,ca mi-ai adus aminte,cand a fost faza cu supararea pentru plastilina,dupa ce-am incercat s-o impac si i-am zis ca avem acasa,s-a pus pe plans ca mai vroia sa stea si am fost nevoita sa stau vreo 15 min. pana cand s-a hotarat sa mergem.Multumim mult si cred ca va fi bine.Pupam fetele.

    RăspundețiȘtergere
  10. ana maria birladeanu25 septembrie 2012 la 11:34

    uiii,nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi si la noi,vreau de luna viitoare sa incepem,eu nu-mi fac asa mari probleme,am emotii ca il vad ca ma urmareste peste tot si nu sta 5 minute fara mine ,dar sotul...e mai mult ca sigur ca urmeaza sa stea acsa pana la scaoala:)) asa a fost si el :D nu a vrut la gradi si mami la tinut acasa ,asa ca peste vro luna poate va povestesc si eu din minunile facute de alex la gradi,sper sa fie bine dar daca e sa fiu realista ....cred ca dureaza mai mult decat vreau eu acomodarea ,spr sa ma insel,pana atunci succes in noul an,ai un copil superb :*,sa fie sanatoasa si zii si mie catina sub ce forma o folosesti :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Ana, cred ca e necesar sa fii optimista,iar daca il duci,chiar daca plange,sa-l lasi,altfel nu se obisnuieste si va specula.Greul e la tine,nu la el,ca tu vei fi foarte stresata.Sa speram ca si la voi o sa fie bine,macar cat e la noi :) !
    Catina eu am luat ulei si pun 5 picaturi intr-o lingurita de miere.Daca gasesti catina poti face tu cu miere,o cureti catina si o lasi in miere,dar nu folosesti linguri metal,inox..
    Multumim mult de vizita si te pupam dulce.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vai Bea, am facut o burta mare de ras, ce figura de printesa ai, asa este si a noastra :D Sa va traiasca minunea, sa fie sanatoasa, sa creasca mare si voinica. Cu gradinita noi habar nu avem cum e, avem 2 ani jumatate dar nu ma gandesc sa o dau pana la vreo 5-6 ani, as vrea sa ma ocup eu acasa de ea...
    Pupici si imbratisari de la noi, pentru voi :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Adriana,multumim asemenea.Eu vreau sa aive contact cu copiii,sa socializeze,sa invete ce este aceea comunitate.Nu s-ar pune problema ca eu n-as putea s-o invat(cadru didactic fiind ca meserie),dar este bine sa invete sa traiasca in comunitate.Acum fiecare persoana are opinia ei si o respect,insa eu sunt pentru colectivitate.De aceea si merge la program scurt.Sa ai mare grija,sa nu-i fie greu cu acomodarea mai tarziu.Va imbratisam tare,tare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Karina frumusete mica felicitari pentru primii pasi spre gradi! Vad ca iti place acolo si imi si imaginez de ce; atractia pentru copii, jucarii, activitati e naturala. Mami e normal sa reactionezi asa (si eu m-am agitat de una singura ca un pepsi si am fost obosita toata saptamana de parca a trecut o luna iar copiii mi-au dat o lectie - m-am agitat degeaba ;))), asa e de fiecare data cand se intampla ceva nou, mai ales prima zi de gradi, prima zi de scoala, prima zi de liceu, etc. Nu ne-ai spus ce faci tu in timpul asta? Sper ca nu stresata cu telefonul in mana ;)) Seara frumoasa va doresc!
    P.S. cred ca mi-ai transmis si mie putin din virus ... vorba Karinei unde mergem ca eu vreau sa mai dorm ;))

    RăspundețiȘtergere
  15. Doamne ajuta! Sa aveti un am formidabil!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Multumim draga noastra "tanti Nina" cum s-a obisnuit sa spuna Karina :D,ne plac copiii si jucariile.Ai dreptate,ei mereu ne dau lectii si e bine sa luam aminte.Daca eu la un copil m-am stresat,imi imaginez cum o fi cu doi! Sa fie sanatosi,ca noi se pare ca altceva mai bun nu avem de facut...decat sa ne agitam pentru ei :)) !Nu,n-am stat cu telefonul in mana,nici macar numarul doamnei inca nu il am! Seara linistita si voua!Virusii nu-s de dat,ii tinem,ca-s ai nostri!:* Aveti grija de voi!

    @Multumim fete frumoase cu mami Loredana in frunte:* ! Asa sa fie si la voi!Va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce mare e Karina....de-acum incet incet lasam anisorii in urma...facem vechime pe pamant...:)))))
    Spor la gradi!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Heei,Corina,bine ai revenit pe la noi!Da,creste si nu stiu pe unde zboara timpul!Multumim si te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ohhh prima mea zi la gradi a fost foarte interesanta. Am simtit nevoia sa ma asez pe covor - mi se parea foarte tare sa avem asa un covor maaaare si toata sala aceea numai pentru noi (primul an l-am facut in sala de clasa de la scoala. Erau doua clase de gradi in cadrul scolii, apoi s-a mutat intr-un apartament de bloc.. ).
    Eh nu am stat eu f mult la gradi:D

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga Rux,din cate povestesti....n-as zice ca a fost gradinita ideala :( ! Mai bine,asa zic si eu,tot acasa e mai bine :)) ! Sincer,mie nu-mi placea la gradinita,desi am avut clasa frumoasa,dar nu-mi placea,insa am fost nevoita s-o frecventez!Te pupic!

    RăspundețiȘtergere
  21. mmmm cit de dulce e ea!!!
    Felicitari draga Karina, esti o micutza, insa mamica ta te crede mare hehehe... (asa am inteles din textul de mai sus)...
    Scumpa Bea, eu nu am experienta, insa ma eau dupa mine si zic ca fiecare virsta si zi are specificul ei, are zimbetele ei si bucuriile de care noi trebuie sa ne bucuram hehehe.. asa ca lasa lacrimile si bucura-te de tot ce ti se intimpla...
    Va pupik cu drag mama buna si copil dulce!!!
    cu mult drag,
    Liuba!
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumim Liuba,multumim! Ei,nu o cred mare,dar zic sa ne intelegem si noi :)) !
    Experienta vine de la sine,ai sa vezi,dar asa este cum spui si chiar asa am sa fac!
    Te pupam si imbratisam!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !