sâmbătă, 25 august 2012

Placinta cu mere

Print Friendly and PDF

In ultimul timp nu prea am facut prajituri, iar daca am facut, au fost tot din cele stiute ! Insa zilele astea am avut pofta de ceva dulce si pentru ca aveam mere am zis sa fac o placintuta. M-am pus pe cautat o reteta care sa-mi faca cu ochiul si iaca ce-am gasit... ceea ce vedeti in imagine. Puteti s-o faceti cu incredere, e pufoasa, nu se intareste aluatul si este ieftina in principiu ! N-a rezistat pana a doua zi ! :)



Aluatul I :
-150 gr. zahar;
-2 oua;
-100 gr. margarina;
-200 gr. faina;
-1 plic praf de copt;
-1plic zahar vanilat;
-1/2esenta de rom;
-1lingura de lapte (am stins praful de copt in lapte)
-un praf de sare.
Preparare:  Se freaca margarina cu zaharul,ouale,praful de sare pana se topeste zaharul,adaugam praful de copt stins in lapte si mirodeniile,iar la final incorporam faina.Se obtiune un aluat moale care va fi pus in tava tapetata si intins cu ligura sau cu degetele umede.

Umplutura de mere:
-1,300 kg. mere;
-6-7 linguri de zahar;
-1plic zahar vanilat, scortisoara si 2 linguri rase de gris.
Preparare: Se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc impreuna cu zaharul. Cand se evapora sucul, adaugam vanilia, scortisoara si grisul.

Merele se pun peste primul blat si se dau la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit/mijlociu.

Aluatul II (pandispan) :
- 4 oua;
-4 linguri zahar;
-4 linguri faina;
-1 lingura apa.
Preparare: Separam albusurile de galbenusuri si le batem cu un strop de sare si o lingura de zahar.
Mixam galbenusurile cu 1 lingura de apa si restul de zahar, dupa care adaugam usor compozitia de albusuri batute spuma.

Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem tava din cuptor si adaugam cea dea doua compozitie (de pandispan) si mai tinem la cuptor inca vreo 25-30 minute la aceeasi temperatura.
Se scoate din cuptor, se pudreaza si ....servim rece !

Cine doreste reteta in imagini o gaseste aici pe forumul culinar !


                                                                   SA   AVETI   POFTA !




14 comentarii:

  1. Buna de tot placinta cu mere, scortisoara si zaharul vanilat parfumeaza si dau un gust minunat merelor.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e Geta,noua ne place,in special sotului,stii ca el nu e cu "chestiile" fine! :))
    Te pupic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac foarte mult merele,asa ca si placinta aceasta este pe gustul meu.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. DiaMar , ma bucur ca-s pe gustul tau !Pup dulce !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ai facut pofta:) Acum vreau nu vreau trebuie sa fac placinta ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pune mana si fa prajitura,n-o sa regreti !In plus,nu vreau sa te am pe constiinta,asa ca ...la treaba,mere bio ai,merge una doua ! :)) :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Simt miros de scortisoara...si eu vreau o bucata, te rooog! puup

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai cum sa nu te servesc eu pe tine Liana, nici nu s-ar putea altfel !Am simtit c-ai fost plecata,hihihiii!Te pupic.

    RăspundețiȘtergere
  9. gata, am notat reteta! multumesc! va fi probata la weekend :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Hihi, sa-mi spui daca ti-a placut! Sa aveti pofta draga Carmen! Pupici si de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Beatrice ai un premiu la mine pe blog ;))
    http://savollinne-handmade.blogspot.ro/2012/09/liebster-blog-award.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Este una din placintele mele preferate. Mama mea o face extrem de buna, iar reteta este asemanatoare cu a ta...asa ca nu pot decat sa spun ca ai facut o placinta delicioasa si ca as veni la o portie ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula,chiar este o placinta buna,dar din "pacate" sau fericire :)) se termina foarte repede.Eu zic ca poate fi facuta cu acelasi aluat si partea de sus,dar imi place asa.
      Multumesc pentru vizita si te mai astept cu drag.

      Ștergere

Comentariul sa fie precum sufletul !