Diete si motivatie

Bine va regasesc dragelor! :*
Vreau sa va anunt ca am inceput o colaborare cu Sfatulmamicilor !Avand in vedere ca sunt si eu mamica si-ar fi multe lucruri interesante pe care le putem afla unele de la altele, am considerat util si benefic sa ne bucuram de cat mai multe informatii din orice domeniu.
Voi ce ziceti?
 Astazi vom afla cate ceva :


Despre diete si motivatie

O ultima discutie pe care am avut-o cu mamicile din comunitatea Sfatulmamicilor.ro a fost legata de diete. Va suna cunoscut? "Vreau sa slabesc. Chiar de maine ma apuc de o dieta si dau jos cateva kilograme." Din pacate insa, nu se intampla asta. De ce?

Lipeste de cele mai multe ori motivatia! Nu e lipsa de perseverenta, nu discutam despre prea putina vointa ci pur si simplu nu ai gasit o motivatie in a fi mai slaba.

Prima ta intrebare trebuie sa fie: Pentru cine imi doresc sa fiu mai slaba?

Daca ai raspuns "pentru mine", atunci probabil ai deja greutatea pe care ti-o doresti. Daca vrei sa slabesti pentru sot fiindca iti spune ca ai mai luat cateva kilograme in plus dar el te iubeste si asa, e greu de crezut ca te vei tine de o dieta.

Daca vrei sa slabesti pentru ca privesti cu nostalgie la pozele din revistele de frumusete si iti aduci aminte de adolescenta, ti-as spune ca nu e bine sa iti construieti viata in termeni de comparatie.

Ce poti face? Sa iti stabilesti un plan pe termen lung si mici obiective de atins (atentie, cat mai realiste). Daca am un plan de a slabi 30 de kilograme intr-o luna si nu reusesc, e clar ca voi avea o mare dezamagire. Daca imi propun 2 kilograme, deja statistic vorbind stau mult mai bine.

In primul rand, raspunde la intrebarile urmatoare:
Ce obiceiuri vrei sa schimbi legat de frumusete si alimentatie si pana cand?
Ex: Sa slabesc 5 kilograme si sa imi tonifiez bratele si fundul, in cel mult 3 luni.
Care este motivatia ta?
Ex: Sa urc scarile fara sa obosesc si sa reduc riscul aparitiei diabetului.
Care este scopul tau pe termen lung?
Ex: Sa ma mentin in forma si sa evit bolile.
Cum vei sarbatori noul tau look?
Ex: Voi purta o rochie cu spatele gol la prima petrecere sau primul eveniment la care sunt invitata!
Cum iti vei atinge obiectivul si cu ce riscuri?
Ex: Voi face 5 ore de sport pe saptamana si voi tine o dieta speciala, care sa nu afecteze sanatatea.
Un risc ar putea fi crize de astm daca aleg exercitii fizice prea dificile. Evident, in functie de riscuri trebuie sa tai de pe lista ce nu iti face bine!

Fie ca e vorba de sport, diete sau adoptarea unui stil de viata mai sanatos prin controlul alimentatiei, gaseste mai intai motivatia in a slabi! Apoi, totul va merge de la sine.
AUTOR: sfatulmamicilor

Comentarii

  1. Multumesc mult Carmen pentru incurajare!Intorc pupicii!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mai mult de 3 kg pe luna !!! iti spun din experienta :)
    succes !

    RăspundețiȘtergere
  3. @Coco,eu cred ca aici este vorba si de mostenirea genetica.Din punctul meu de vedere este preferabil putin si sigur,decat mult si apoi sa pui si mai mult.Te pupic.
    @Multumesc mult pentru sustinere Loredana !Pup fetele frumoase!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !