Asa cum va spuneam in postarea anterioara, revin cu stiri despre cuptorul de la aragaz. Pot sa va spun cu toata bucuria ca este un cuptor bun, coace uniform, dar.....nu stie sa gateasca singur ! Ar trebui sa le fac reclamatie si pe viitor sa faca modele cu astfel de performante. Singurul lucru cu care trebuie sa ma obisnuiesc, de fapt sunt doua: cu aprinderea electrica si cu flacara ( este mai mare decat la aragazul meu vechi ). Dar ma obisnuiesc repede.
Revenind la cuptor, am copt o painica de casa si asa i-am facut proba. Sa nu va ganditi ca-s vreo mare gospodina, nuuuuu! Am gasit la vechiul si noul magazin acum Lidl, o faina speciala pentru paine care se numeste aluat rustic pentru paine integrala din grau si secara cu adaos de drojdie uscata si maia. Aveau mai multe sortimente, dar eu asta am ales. Acest aluat este pentru lenesi si nepriceputi, pentru ca are de toate, nu trebuie decat sa adaugi apa, sa mixezi, lasat la dospit si copt.
Acum nu stiu daca a crescut cat trebuia sau am gresit eu cu ceva, dar este gustoasa. A fost si este apreciata si de Karina ceea ce inseamna ca e "bun mami,bun"-asa spune ea. Singurul defect este ca-i un pic sarata pentru gustul meu, eu mananc mai nesarat de fel. Asa ca voi incerca si alte sortimente.
In concluzie, ma declar pe deplin multumita de achizitie. Oricum, cuptorul nu scapa de probe! Stiu ca v-ati asteptat sa-l probez cu o prajiturica, dar v-am pacalit de data asta !
VA DORESC O SAPTAMANA MINUNATA !
Revenind la cuptor, am copt o painica de casa si asa i-am facut proba. Sa nu va ganditi ca-s vreo mare gospodina, nuuuuu! Am gasit la vechiul si noul magazin acum Lidl, o faina speciala pentru paine care se numeste aluat rustic pentru paine integrala din grau si secara cu adaos de drojdie uscata si maia. Aveau mai multe sortimente, dar eu asta am ales. Acest aluat este pentru lenesi si nepriceputi, pentru ca are de toate, nu trebuie decat sa adaugi apa, sa mixezi, lasat la dospit si copt.
Acum nu stiu daca a crescut cat trebuia sau am gresit eu cu ceva, dar este gustoasa. A fost si este apreciata si de Karina ceea ce inseamna ca e "bun mami,bun"-asa spune ea. Singurul defect este ca-i un pic sarata pentru gustul meu, eu mananc mai nesarat de fel. Asa ca voi incerca si alte sortimente.
In concluzie, ma declar pe deplin multumita de achizitie. Oricum, cuptorul nu scapa de probe! Stiu ca v-ati asteptat sa-l probez cu o prajiturica, dar v-am pacalit de data asta !
VA DORESC O SAPTAMANA MINUNATA !
Foarte frumoasa painica ta, felicitari!
RăspundețiȘtergereSi eu mananc cu foarte putina sare... am probleme cu tensiunea arteriala..si nu am voie sare, asa ca de 4 ani manac nesarat..si e ok..m-am obisnuit.
Arata chiar gustoasa.Felicitari.
RăspundețiȘtergereEu una chiar ma asteptam la o prajiturica, asa ca ma consider pacalita :)) Dar las ca e buna si painica, sper ca mi-ai pastrat o bucatica!
RăspundețiȘtergerePofta mare!
RăspundețiȘtergereArata ca un chec cu cacao asa ca nu te-ai dus prea departe!!!:)
RăspundețiȘtergeresuper painita, vreau si eu, stii la dieta merge bine :)
RăspundețiȘtergere@Multumesc Ninu!Chiar fara sare de loc,nu pot,dar fata de cum mananca altii,pot spune ca mananc nesarat.O zi frumoasa.
RăspundețiȘtergere@Micaela,chiar este gustoasa, facand exceptie de asa zisul defect.Multumesc si pupici.
@Sunt convinsa Deea :D !Sigur ca ti-am pastrat,te astept sa degusti!Pupici.
@Multumesc Lore,hai la pofta!Pupici dulci la fete.
@Corina,gand la gand,dar n-am mai scris.Pupici.
@Mariana,te astept,merge,e foarte satioasa,cu o felie rezolvi problema!Pup dulce.
reteta urmatoare va fi 100% a ta, nu? :P ... asa o sa iti poti doza cum vrei cantitatea de sare... plus ca imi par mult mai bune decat cele "prefabricate".
RăspundețiȘtergereGabi,cred ca asa va fi.Clar sunt mai bune cele preparate in casa,dar mai este nevoie si de timp.Ar fi ideal sa mancam numai asa,dar timpul si energia....cam lipsesc.Pupici la fete si burtica.
RăspundețiȘtergerePiinea arata foarte bine. Cred ca e o placere deosebita sa maninci piine coapta de tine in casa. Felicitari !
RăspundețiȘtergereMultumesc Getuta!Chiar este,ma gandesc sa elaborez problema!Te pupic dulce.
RăspundețiȘtergereMa uit la poza si simt mirosul de paine proaspata facuta in casa. Faina integrala nu creste foarte mult, dar painea este gustoasa si sanatoasa! Eu folosesc masina de paine pentru invartit aluatul, apoi o scot si o coc in vas de yena la cuptor. In felul acesta iese mai pufoasa!
RăspundețiȘtergereCodulRosu,multumesc de sfaturi,am sa le iau in considerare.N-am masina,dar merge si fara,numai sa fac.Pupici.
RăspundețiȘtergereEu zic ca esti modesta. Nu oi fi tu mare gospodina, dar cine e? :)) Nici eu nu sunt.
RăspundețiȘtergerePainea arata bine. E un inceput. Daca celei mici i-a placut... gata, te declari cea mai cea gospodina. Am zis!!!
Lillee,multumesc de incurajare,oricum nu vreau sa ma dau batuta!Dar ai dreptate,copii sunt cele mai bune "barometre" si daca am reusit sa o multumesc,chiar sunt cea mai tare.Am noroc ca nu e mofturoasa de fel,desi daca nu-i place,nu e chip sa o indupleci.Apoi tu stii ca eu nu te contrazic!?Pup dulce.
RăspundețiȘtergere:)) Esti tare draguta. Te pup.
RăspundețiȘtergereM-am rusinat,dar oricum nu te intrec!Pupici dulci.
RăspundețiȘtergereSa-l stapanesti sanatoasa! Painea ta arata super. De obicei painea din faina integrala/neagra nu creste mult.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Niko!Chiar nu stiam ca painea din faina integrala nu creste,de memorat.Te pup.
RăspundețiȘtergereHehe. Prin Alba nu am văzut aşa ceva. Oricum mie îmi place să gătesc tocmai de aceea mi-am luat un aragaz mai bun. Aseară mi-am cernut făina (pun amestecat făină neagră de la moară şi făină albă(pentru că cea neagră are puţin gluten)). De dimineaţă am făcut o gropiţă unde am pus sare, seminţe de in, floarea soarelui şi susan şi 1/2 cub de drojdie şi o cană cu apă. Peste apa din mijloc am aruncat 2 pumni de făină (de pe margini), am amestecat treaba asta puţin şi am lasat-o aşa în mijlocul făinii. Şi la amiaz când voi ajunge acasă frământ pâinica, o las 1 oră jumătate la dospit, repartizez aluatul în tăvi şi mai las vreo 3 ore la dospit. Apoi o sa probez noul cuptor(asta dacă mi l-a montat barbatul). Mâine poze cu pâinica mea.
RăspundețiȘtergereMbiank,am vazut painica ta,a iesit grozava.Oricum,e mai bine sa pui tu ingredientele,caci iese mai bine painea.Te pupic.
RăspundețiȘtergereNu am pus noul cuptor inca. :(
RăspundețiȘtergereMultumesc. Chiar e buna. Pup
Hai mai,eu credeam ca la el ai copt painea!Pai il tii de bibelou?Pup.
RăspundețiȘtergerebuna poti sa imi spui de unde ai cumparat faina ptr a face paiinea multumesc
RăspundețiȘtergereBuna anonim,asa cum am spus am gasit la magazinul Lidl,fostul Plus,numai ca nu era la sectiunea faina,era pus pe langa ulei,budinca si alte prostii care nu aveau legatura.Sper sa gasesti.
RăspundețiȘtergere