Briose cu iaurt

Print Friendly and PDF
                       Fiind sfarsit de saptamana, m-am gandit sa va invit la o briosa si-un pahar de vorba, fiindca a trecut ceva vreme de cand nu v-am mai invitat. Pe parcursul timpului am mai incercat retete, insa pana acum doar aceasta mi-a retinut atentia. Oricum nu ma las si mai am cateva retete luate in vizor. Ce mi-a placut la reteta, a fost faptul ca-i cu iaurtel ,  fara cacao si poate manca si fata. Pacaleala, caci fata mea nu manaca dulciuri facute de mine, dar nici cumparate, in schimb ii place sa "linga blidele" si-i place mierea pe care de altfel mi-o si cere: mamiii, mie-e. Asa ca va rog, am un copil cuminte care stie ce este sanatos, nu ca denaturata de mamica a ei, hi, hi.....
                      Asadar aveti nevoie de:
-150g iaurt,
-3 oua,
-100g zahar,
-250g faina,
-1 lingurita praf de copt,
-4 linguri ulei,
-1 lingurita esenta de vanilie
            Ouale se freaca cu zaharul, apoi se adauga iaurtul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie, se amesteca usor cu o lingura de lemn , pana se incorporeaza in aluat. Cu o lingura, se toarna aluat in formele de briose si se dau la cuptorul preincalzit la 180C, timp de 25-30 minute. Verificati cand sunt coapte, pentru ca timpul depinde foarte mult de cuptor.
 Mie mi-au iesit 10 bucati, dar au fost cam micute ouale.
Reteta a fost luata de aici.
Sper sa va placa si voua, asa ca poftiti de serviti !

Comentarii

  1. Wow! Mi-a plouat in gura, la propriu. Mi se pare o combinatie delicioasa. Te rog, sa imi pastrezi si mie una pentru cafeaua de maine dimineata :). Te pup cu mult drag si ma bucur sa citesc din nou postarile tale ;).

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramo,o poti servi cu orice poftesti:cafea,lapte,ceai si e super.Daca am lansat invitatia, clar pastrez si pentru tine.Multumesc mult si va imbratisam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceva in genul asta am facut fara sa vreau in seara asta. Si la mine sfarsitul de saptamana este insotit de prajiturit asa ca m-am pornit la treaba, am pus si am pus conform retetei mele proprii si personale de a folosi ce am prin frigider. Cand sa torn laptele hop ca era cam iaurt. Acu ce sa-i fac, lasa-l acolo si vedem ce iese. Am mai trantit si doua linguri de nutella, asa ptr culoare si am turnat in tava... chestia cu briosa nu am incercat-o inca... Minune, chiar a iesit ceva comestibil...uraaa...
    Asa ca maine dimineata la cafea servim aceeasi prajitura, da?
    si apropo de cafea, poate ne povestesti si tu despre "ceasca " ta de cafea sa dam mai departe leapsa.
    Pupici cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. atat de usor? trebuie sa incerc si eu!! dar mai intai imi cumpar forme de briose, caci de cand aman...
    Imbratisari multe si micutei Karina!!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ha,ha,ha,se mai intampla,iar cand iese mai bun decat originalul e si mai super.Imi place si mie ciocolata,insa am zis sa manance si fata,dar de....Cat despre leapsa nu promit,eu nu am darul vostru la povestit si in plus eu o cam beau facand treaba,nimic interesant de povestit.Oricum iti multumesc din suflet pentru invitatie.Inmultiti pupicii vostri cu 100 si rezulta ai nostri.
    @Da ,Maria.Eu le am de mult fiindca le luasem,ai sa razi,pentru sapun.Te imbratisam cu drag si sunt valabili pupicii aia multi si la tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bea nici eu nu am facut niciodata briose aici se numesc Magdalene.Nu am forme dar n-ar fi rau sa ma aprovizionez cu forme si apoi sa fac si eu o incercare....:)
    O imbratisare mamei si fiicei!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Corina,sa stii ca si aici in comert se gasesc magdalene,doar ca-s mai micute.Dar sunt gustoase,facute in casa,merg cu lapte,ceai,suc de fructe,iar la copii au succes,nu si la al meu :D .Te imbratisam si noi cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  8. Crisina,le-am papat pe toate,n-am mai lasat nimicuta.Multumesc si te pup.

    RăspundețiȘtergere
  9. Huh, eram sigura ca am comentat in weekend, cred ca mi-am pierdut mesajul pe drum :-). Reluand: culmea coincidentei e ca aveam aceeasi prajitura in bucatarie cand ti-am citit postarea... :-)) Eu o stiu fara esenta de vanilie si o fac in tava din cea rotunda, cu fundul detasabil, dar e o idee buna si ca briose. Reteta e grozava, se face si extrem de repede si mie imi place sa-i pun si frcute de padure sau visine, cand am.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar,ce coincidenta!
    Zu,in general esentele sunt optionale,zic eu,iar originalul era cu stafide.Dar nu e rea ideea ta cu fructe si e usoara reteta.
    Ca sa nu se mai piarda mesajul dupa verificarea literelor asteapta sa apara mesajul pe blog,caci la mine nu-i cu aprobare.Poate se incarca mai greu.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, cred ca am pierdut ceva pe traseu... np, alta data o sa fiu mai atenta. Da, ma gandeam ca ar merge bine si cu esenta de lamaie, coaja de portocale... zona aceasta. Oricum, mi se pare o reteta practica: se poate varia dupa ce ai in casa :D.

    RăspundețiȘtergere
  12. Zu,sa stii ca am patit de multe ori si eu sa las mesaj si sa ma trezesc ca nu e ,pe diverse bloguri.
    Se cunoaste cine este mai experimentat,bune sugestiile,de retinut.Saru'mana.

    RăspundețiȘtergere
  13. atat de simple, pufoase, apetisante dar tot atat de gustoase si savuroase :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, bune, bunute ! :)
      Sper ca ai gasit ce cautai si-ai sa revii si alta data !

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !