sâmbătă, 19 februarie 2011

Tort jeleu cu lapte

           Ingrediente pentru jeleu  cu cacao:
- 0,5 l lapte
- vreo 3 linguri cacao
- zahar dupa gust
- aroma vanilie
- 1 si 1/2 plic gelatina
- 150 gr. nuci(am pus mai putin,cam 100)
         Se pune laptele pe foc cu zaharul, cand incepe sa fiarba se opreste focul si se pune gelatina si nuca macinata ,plus aroma de vanilie. Se pune in forma si se lasa la rece pana se incheaga.
        Ingrediente jeleu  partea alba:
- 0,5 l lapte
- zahar dupa gust
- 150 gr. nuca cocos(am pus tot 100) 
-aroma
- 1 si 1/2 plic gelatina
       Se face prin aceeasi metoda descrisa mai sus si se pune in forma. Eu am facut intai partea alba, apoi cea cu cacao fiindca am rasturnat si mi-a ramas aceasta forma.
      Este un tortulet light, racoros si destul de rapid. In reteta originala are si un blat, dar eu am facut fara. Cine doreste o gaseste aici .

                                                               POFTA  BUNA !

19 comentarii:

  1. Ei, chiar ma gandeam ce reteta sa mai fur de la tine :-). Ti-am spus ca am mare succes cu reteta de salam de biscuiti, da? Tortuletul asta arata nemaipomenit si pare ca se prepara destul de rapid. Si e delicios banuiesc :-). Pupici si pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place tortuletul si merge clar cu cafeaua de dimineata :). Chiar daca reteta pare usoara te felicit pentru migala si rabdarea de a-l impodobi atat de frumos. Imi face cu ochiul si mai mult pentru ca seamana cu un papanas urias :). Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata, mi-a facut o pofta!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmmmmmmm...superb!Mai Bea...si eu care vreau sa mai dau jos din...plusuri!?
    Totusi vreau o felie...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Hi,hi,hi,poti Lumi sa-mi zici de cate ori vrei.Eu as zice "bunut" asa cum spui tu.Te pup cu drag.
    @Ramo,n-am incercat la cafea,dar daca vii,incercam impreuna.La ornat nu am facut mare lucru,a fost ceva rapid ,fara migala.Pupici dulci.
    @Clara,daca ti-am facut pofta,te astept la o felie.Pupici multi,multi.
    @Veronica,nu-i problema,se poate face si cu indulcitor si nu se pune nicaieri.Dar pastrez si pentru tine o felie.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow!Super arata!Si cred ca este la fel de bun precum arata.Te pup si o sambata frumoasa!La noi ploua...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce reteta interesanta! N-am mai vazut sau gustat asa ceva. Chiar ma superi ca nu stai mai aproape de Pitesti :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Oana,multumesc,dar e bunicel,nu e ceva extraordinar.Ploua si la noi,e mohorat,nu-mi place.Va imbratisam si o zi frumoasa si voua.

    RăspundețiȘtergere
  9. Deea,de asta am si incercat reteta,mi s-a parut interesanta.Cand vrei rapid si racoros,poti pune in practica.Sunt aproape....la cateva ore.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata demential! O sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cati,sa-mi spui daca ti-a placut.Sa ai spor.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. Extraordinar cat de bine arata! Bea draga, as spune ca sunt invidioasa ca eu nu sunt asa priceputa la bucatarie, mai ales cand vine vorba de dulciuri, dar adevarul este ca nici nu-mi prea place sa stau in bucatarie. Vii si la noi? :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Oooo, ce bine arata, mie imi plac jeleurile foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  14. of, of ...ma omori tu cu minunatiile astea dulci :(....Deci , ai tai sunt niste norocosi , serios!!!Hmmm...ce de bunatati ...de casa, sanatoase.Pupam, week frumos sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Multumesc Amy,iti trebuie doar rabdare.In rest ,la bucatarie nici eu nu-s prea priceputa.Vin si pe la voi.Pupici.
    @Geta,sincer as zice ca-i un fel de budincuta,doar ca e mai gelatinoasa.Te pup.
    @Dana,eu de la cofetarie nu pot manca prajituri,insa imi si place sa le fac.Dar tu te pricepi la restul in bucatarie,eu nu.Deci,am face o echipa destul de bunicica zic eu.Va pupam si va dorim la fel(sper ca nu mai sunteti bolnaviori).

    RăspundețiȘtergere
  16. Cata eleganta si finete. Vreau si eu... Am furat o feliuta, nu te superi ! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Ha,ha,ha,poti fura si mai multe,nu ma supar.Multumesc mult si te astept cu drag si alta data la "furat".Pup "vestitorul primaverii"care se lasa asteptata(primavara,adica,hi,hi).

    RăspundețiȘtergere
  18. cat de pufos si "gatit" arata, foarte frumos, bun si ready de devorat si impartit la lume, sa avem pofta la el..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, s-a dus repede, e racoros! ")

      Ștergere

Comentariul sa fie precum sufletul !