Prajitura cu branza si fanta

Print Friendly and PDF
                   In fapt eu nu o mai prepar cu fanta ,ci cu orice suc colorat,in functie de culorile pe care le vreau. Nici macar crema nu o mai prepar ca la reteta,am ajustat din ingrediente si am adaugat. Acum eu o sa va scriu reteta originala(cum o am) , iar alaturi cum o fac eu .
                 Ingrediente blat:
-6 galbenusuri
-6 linguri zahar
- 2 linguri cacao
-10 ml. ulei
Toate se mixeaza. Separat se amesteca 4 linguri faina (6 daca doriti blatul fara cacao) cu un plic praf de copt. Albusurile se bat spuma, le inglobam in prima compozitie, dupa care adaugam si faina cu praful de copt. Se pune in tava si coacem.
                Crema 1:
-500 gr. branza vaci (merge 200-250 gr.)
-200 gr. zahar pudra (pun dupa gust)
-200 gr. unt (1/4 sau 1/2)
Se mixeaza pana devine crema si se intinde peste blatul racit..Am ajustat din ingrediente si adaug frisca dupa gust si consistenta, cam 5-6 linguri sau chiar mai mult.
               Crema 2:  Se face din 2 plicuri budinca ( aici va puteti juca) si 750 ml Fanta (iar va puteti juca folosid suc de kiwi cu budinca vanilie,etc.) se face ca orice budinca si se pune peste crema de branza.
              La prajitura  preparata de mine am folosit budinca de caramel si una de ciocolata (asa am avut) iar sucul a fost de struguri. Este o prajitura gustoasa si aspectuoasa ,cu care am avut mereu succes.
              Poate o stie multa lume,dar eu am scris pentru cei care inca nu o stiu.
              Reteta este luata tot dintr-o Carticica practic in bucatarie.
                                                           POFTA  BUNA!

Comentarii

  1. Eu nu o stiu, este mai mult decat binevenita! Mai ales ca arata foarteeee bine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lumi,era cu dedicatie,te-ai prins ,nu?Pup gogosicile frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Prajiturica ta arata exact ca cele din vitrinele cofetariilor :) iar dupa ingrediente pare tare gustoasa. Te pup cu drag si iti doresc un week-end de vis.

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmmmm buna :) bine ai revenit cu prajiturica de sambata! am notat la caietel.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bea arata perfect! iar acum cum au trecut sarbatorile parca mi-ai facut pofta de ceva dulce...Nu am nimic dulce prin frigider dar ma gandesc la o inghetata....mmmm...

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna de tot prajiturica ta Beatrice ! Observ ca reteta originala e mai mult orientativa ... si eu obisnuiesc sa schimb retetele si sa le fac dupa gustul meu !

    RăspundețiȘtergere
  7. Yami- yami!! incercam si noi si te anuntam; arata delicios si cred ca si gusul e la fel de savuros. Matei a descoperit gusul delicios al prajiturilor de casa, asa ca...yami!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am mancat cu reteta originala anul trecut de Craciun, la matusa mea. E gustoasa si aspectuoasa. Si ai dreptate, poti combina dupa bunul plac, obtii de fiecare data o prajitura noua :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Multumesc Ramo,insa o intrece la gust cu muuuuuuult pe cea de la cofetarie.Un sfarsit de saptamana minunat va doresc .Pupici.
    @Te pup Deea,ce cuminte esti!
    @Corina,multumesc.Nici ideea ta nu e rea.Sa ai spor si sa ne spui ce-ai facut bun.Pupici.
    @Geta,la mine doar cremele obisnuiesc sa le fac dupa gust,la blaturi respect reteta,nu ma risc.Pupici.
    @Maria,cu incredere,nu am avut reclamatii pana acum si sper sa n-am.Astept sa-mi dai verdictul.Pupici multi.
    @Anda,este gustoasa si cea originala,doar ca mie imi pare ca iese crema fina adaugand frisca si nici nu-mi place prea mult unt intr-o crema.Intr-un timp o taiam in 2 si faceam cu budinci diferite,aveai senzatia ca ar fi 2 prajituri.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  10. Numai la prajitura ta m-am gandit ieri; foarte bine arata si ce bine ar fi fost sa fi avut toate ingredientele in casa; imi suna .... gustoasa yummy, dar e notata, o voi incerca sigur intr-o zi; pupi

    RăspundețiȘtergere
  11. Lasa Alinutza ca si tu faci o gramada de bunatati de-mi lasa "gura apa".Dupa ce ai sa faci sa-mi spui daca ti-a placut.Va imbratisez ,mai ales pe mititel.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte interesanta arata si pare usoara, cred ca si la gust e buna. O sa incerc si eu imediat ce am ocazia. Mersi frumos.

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga mea,chiar merge destul de rapid.Cat se coace blatul faci budinca pentru a avea timp de racire,crema de branza se mixeaza repede si are un gust dulce acrisor.Noua ne place si nu suntem singurii.Te pup si daca faci sa-mi spui daca ti-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mmmm...cu suc de struguri...tare bine arata...daca o pozai in fereastra, se vedea perfect culoarea aia nemaipomenita!
    puup

    RăspundețiȘtergere
  15. Liana mami,era ultima felie si m-am grabit sa nu raman fara ea.Multumesc si te pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum arata prajitura asta! mmmm...delicios!
    zambetul puiutului tau este de neegalat. zambesc cu gura pana la urechi cand il privesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga Amy,facusem o confuzie.Karina e un copil vesel ceea ce ma bucura foarte mult deoarece am vazut si destui pitici mai ursuzi.De obicei cand ii fac poze sta cu gura cascata,asa mai vad si noutatile,hi,hi.Daca te incumeti sa faci prajitura sa-mi spui daca ti-a placut.Pupici.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !