sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Tort "Pasarea colibri"

                Ingrediente blat:
- 300 gr. faina
- 250 gr. zahar fin
- 200 ml. ulei
- 3 oua
- 1 cana nuci macinata
-1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 3 banane(se paseaza cu furculita)
- 35 gr. ananas din conserva(eu am pus visine)
- 4 linguri suc ananas(am pus suc visine)
            Ingrediente crema:
- 5 linguri cu varf mascarpone sau philadelphia(am pus branza proaspata)
-80 gr. unt(la temperatura camerei)
- 250 gr. zahar pudra(dupa gust)
- eu am mai adaugat cam 5 linguri bune de frisca,tot dupa gust.
            Pentru blat,se amesteca toate ingredientele(am pus intai cele lichide si apoi le-am incorporat pe celelalte) cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia,se pune in tava si se coace.Daca la suprafata este rumena si aveti impresia ca nu e copt bine,dati focul mic,puneti o folie deasupra si-l mai lasati pana trece testul cu scobitoarea.Cand este gata,se taie in trei si se pune crema.
            Pentru crema,se mixeaza toate ingredientele. 
           Tortul l-am imbracat in pasta de zahar facuta din:
- 1 lingura gelatina
- 6 linguri apa
- 1 lingura margarina la cub
- 2 linguri miere
- zahar pudra cat cuprinde(la mine cam 500 gr.)
            Se amesteca gelatina cu apa si se pun la bain-marie.Cand este calda,se pune margarina si mierea,amestecandu-se pana se dizolva.Se pune zahar pudra intr-un castron ,cam 300-400 gr.,se adauga lichidul si se amesteca usor.Cand nu se mai poate amesteca,se pune pe planseta cu zahar pudra si framantam pana devine un aluat care apoi se modeleaza dupa plac.Gasiti la Lissa pasta de zahar cum se face pas cu pas.
          Reteta de tort am gasit-o aici.
          Ornamentele sunt facute din sugus.
          Felia de tort v-o arat dupa ce il taiem si revin.
                                                           SA  AVETI  POFTA

EDIT LATER:Nu am avut reclamatii,puteti face cu incredere,iar combinatia de arome,deosebita si blatul pufos.

29 de comentarii:

  1. Mai mamico ce-ai mai mesterit :). Ne place mult tortul si, in special, numele pe care l-ai ales pentru el. Asteptam si noi o feliuta :D. La multi ani inca o data si va pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii dorim"LA MULTI ANI!" Karinutei,tortul arata minunat!...sigur este foarte delicios- vorba Haiducului.Distractie placuta si petrecere frumoasa! Pupilici de la haiduci!

    RăspundețiȘtergere
  3. mami lasă tortul, care nu mă îndoiesc că a fost absolut delicios, dar vrem poze şi poveşti de la party! să-ţi trăiască minunea de fată, şi voi 1000 de ani fericiţi pe lângă ea!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ramo,chiar am mesterit, pentru ca nu sunt specialista si nu am mana formata,plus ca e prima data cand fac pasta de zahar.Toate se invata,asa si eu.Numele tortului nu este dat de mine,deci nu-i meritul meu.Iti multumim frumos pentru urari si super felicitare(a fost foarte incantata,10 min. tot am vizionat)si te asteptam la tortulet!Imbratisari de la noi.
    @Multumim frumos haiducilor si va intoarcem pupicii.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Cristina,petrecerea are loc azi,deci inca nu avem poze.Urmeaza si partea a doua,ca la film,hi,hi...Multumim pentru minunatele urari,si-am sa traiesc atat cat spui daca o faci si tu odata cu mine!?Pupici dulci si pentru voi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Spui tu ca nu esti specialista dar tare bine iti mai ies decoratiunile! Abia asteptam si poza cu feliile ca ne lasa gura apa :). La multi ani din nou si sa aveti distractie placuta azi!

    RăspundețiȘtergere
  7. arata SUPER, felicitari mamica talentata!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Deea,ce-am facut,nu era complicat.Multumim din nou si un sfarsit de saptamana placut si pentru voi.
    @Gabi,multumesc mult si pastrez si pentru tine!Pupici.
    @Frank,multumesc si tie,dar nu sunt chiar asa talentata,doar ma straduiesc.Pupici si pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  9. mmmm, ce mult mi-as fi dorit sa-i fac si eu tort Dianei, dar circumstantele nu mi-au permis. alta data. Al tau e foarte frumos si vad ca arata bine pasta de zahar, o sa incerc si eu. Poate imi spui si mie cam cat e gros e stratul de pasta de pe tort? Eu am incercat unul cu marshmallow topit dar mai subtire de vreo 40 mm nu am putut s-o pun, prea gros parca nu-mi place

    RăspundețiȘtergere
  10. la multi ani ! sa va traiasca Karinuta, numai fericire si sanatate sa aiba parte, petrecere frumoasa va doresc!
    ai inclinatii artstice, nu o spun numai eu ...!
    felicitari pt minunatul tort!

    RăspundețiȘtergere
  11. Beatrice, ce frumos tort si apetisant ai facut !
    La multi ani Karinei !

    RăspundețiȘtergere
  12. @Mariana,nu te necaji,cu siguranta data viitore te recompensezi.Pasta de zahar nu este asa elastica precum marshmallow.Am atasat poza si se vede grosimea,dar cred ca merge si mai subtire,eu am facut cu teama,fiind prima data.Iti multumesc si va pup cu drag.
    @Multumim frumos Clara si va pup dulce de la mic la mare.
    @Geta,multumim si tie pentru urari si esti draguta ca intotdeauna.Pupici si pentru tine..

    RăspundețiȘtergere
  13. Wow! Arata nemaipomenit!!! foarte frumos ornamentul, imi place nespus! Ai manute pricepute tare. Te puuup.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc Lumi,esti draguta asa cum m-ai obisnuit.Pup dulce gogosicile.

    RăspundețiȘtergere
  15. Super!Super!Super!Sper ca ai oprit si pentru noi o bucatica.Esti foarte talentata,dar stii deja,ca mereu iti spun.Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  16. Oana,mami,te asteapta ditamai bucata,doar sa te prezinti ....te astept.Intorcem pupicii si adaugam imbratisari.

    RăspundețiȘtergere
  17. yummy ce bine arata! Interesanta pasta din zahar cu margarina; am avut doua tentative s aincerc pasta cu marshmallow, dar uitam ca trebuie facuta cu o zi inainte :); La multi ani si toate cele bune pentru voi! pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. O adevarata opera de arta. V-a lasat inima sa-l papati? Se pare ca da. Bine ca i-ai facut poza! Frumoasa petrecere trebuie sa fi iesit cu asa tort elegant - asta e cuvantul care l-ar descre cel mai bine. Oare daca la puiul meu ii place asa mult in bucatarie, sa ti-l trimit ca ucenic? pupici si multi multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Multumesc,Alinutza.Pasta si eu am gasit-o interesanta la Lissa's Cakes care face minuni,de aceea am incercat-o.Pasta cu marshmallow este mai elastica decat cea de zahar.Pupici multi.
    @Vavaly,multumesc mult,opera da,mai putin arta,hi,hi...Nu am avut copii multi pentru ca s-au gasit sa se imbolnaveasca din pacate,dar Karina mea s-a simtit bine si s-a distrat cu fetitele.Ha,ha,puiul ucenic,ce haios suna!Are vreme pe langa tine sa faca ucenicie.Va pupam si pe voi cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  20. Beatrice, multumim pentru reteta! Delicios, imi dau seama chiar pe negustate :)

    RăspundețiȘtergere
  21. ma bucur ca a fost apetisant si dorit de petrecareti!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Anda,multumesc si eu.Noua chiar ne place si ma gandeam ca blatul ar merge foarte bine si cu o crema fiarta de lamaie.Nu e scump si poti incerca.Pupici dulci.
    @Loredana,poti proba,nu ai ce pierde si te asigur ca nu e tare.De la crema,blatul se face si mai pufos decat este.Pupici dulci si pentru voi.

    RăspundețiȘtergere
  23. Si mai zici ca nu ai talente la "mesterit"...iaca ce decoratiuni ai facut! :D

    RăspundețiȘtergere
  24. Ha,ha,ha,Oana ,atunci propun sa particip cu tortul:D.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mama, mama, da'ai furat meserie, nu gluma...hai ca esti priceputa, poti sa-ti faci si un blog culinar!
    Nota 10 pt. tort! faina funditza! pupam manutzele si bucutzele! :* ;-)

    RăspundețiȘtergere
  26. Saru'mana Liana!Daca vin din partea ta aprecierile,chiar ma simt mandra.Oricum,la blog culinar nu ma bag,sunt altii mult mai priceputi si nu ma bag peste ei,hi,hi.Multumim si te pupam cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna,

    Numele meu este Adrian si iti scriu in numele site-ului http://www.GatesteInteligent.ro . Ne-ar face placere sa faci parte din echipa de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului. Pentru acest lucru te rugam folosesti formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/inscrie-blog-gateste-inteligent.html sau trimite-ne mail la adresa office@gatesteinteligent.ro

    pasiunea de a gati!
    Adrian T

    RăspundețiȘtergere
  28. Iti multumesc Adrian,dar nu-s chiar atat de priceputa ori pasionata.O zi buna.

    RăspundețiȘtergere

Comentariul sa fie precum sufletul !