Salam de biscuiti cu banana

Print Friendly and PDF
                    Cam asa arata salamul de biscuiti pe care obisnuiesc sa-l fac, desi nu mi-a iesit asa aspectuos cum iese de obicei.Dar nu-i nimic,nu ne sta nicaieri si intra ......
                    Ingrediente:
- 1 kg. biscuiti romanesti,din aceia tari (dati prin masina de tocat carne,dar fara sita si cutit);
- 800 ml. lapte;
- cam 15 linguri de zahar(pentru mine este potrivit de dulce si n-am linguri mari);
- 250 gr. unt;
- 4 linguri cacao;
- esenta rom;
- banana(am pus 2 taiate bucati,dar puteti sa si rulati);
- cateva linguri de dulce de leche.
                  Se pune laptele pe foc,impreuna cu zaharul, untul,cacaoa si se lasa un pic sa fiarba,iar la final adaugati si esenta de rom.
                 Se toarna siropul  peste mai bine de jumatate de biscuiti, se amesteca bine, apoi se adauga si restul biscuitilor.In final se pune  banana taiata bucati si dulce de leche daca aveti.
               Se pune in folie,punga sau ce aveti si dati forma.
               Mie imi pare usor de facut si e gustos, plus ca este ridicat la rang mare de sotul meu,pe care degeaba incerc sa-l invat cu prajituri mai fine, el tot asta vrea si pace.Mi-a spus sa le mananc eu pe acelea si lui sa-i fac salam.
                                                               POFTA MARE!
                     

Comentarii

  1. A revenit reteta de sambata dimineata si ne placeee :D. Arata delicios si este prima oara cand aud ca se poate incorpora si banana in salamul de biscuiti. Faina sugestia. Iti doresc un week-end de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramona,cititorul nostru,stapanul nostru.Ma bucur ca-ti place,personal,ador combinatia cu banana.Se pot pune stafide si alte cele,dar noi asa preferam.Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Beatrice, foarte buna reteta si usor de pregatit. Si mie-mi place cu stafide si rahat sau chiar simplu, o sa mai fac si eu ca tare-i bun ! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. :-))) Simpatic barbatelul! Adevarul e ca mi-ai facut si mie pofta si ma tenteaza sa fac o incercare...dar daca nu am dulce de leche ce pot sa pun in schimb?
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Geta,asta imi si place la ea,ca-i rapida si gustoasa.Te pup si eu.
    @Multumesc,Lumi.Ma bucur ca te-am tentat,iar daca nu ai dulce de leche,nu-i nimic,nu trebuie inlocuit,se pune doar daca ai,nu face parte din reteta.Te pup dulce si pe tine si pe Evi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bea ne-ai facut pofta De aceste sarbatori nu am facut salam de biscuiti dar vreau sa spun ca de catre a mei este foarte adorat. Mai las sa treaca putin si il voi face intr-o sambata.=))

    RăspundețiȘtergere
  7. hmmm, mi-am adus aminte de salamul meu de biscuiti de post, pe care il transform intr-un tort de post ( asa pica ziua mamei mele, in post). asa "de dulce" nu am facut dar imi dau seama cat este de bun mai ales ce ingrediente are!
    mi-ai facut o pofta!!!
    cu ce biscuiti ai facut?
    felictari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna reteta, putin diferita de cea a mamei mele. Mancam in cantitati industriale cand eram copil. Sotul tau seamana cu al meu: el nu vrea decat budinca si atat, degeaba ma prajituresc eu :)). pupam si ne abonam la o portie

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmmm...ce bunatati faci tu aici , mai Bea!e printre preferatele mele salamul de biscuiti.Deci am apa in gura!!Ia sa incerc si eu, desi recunosc ca la prajituri nu prea mi am fct de cap :)).Compensez cu gatitul.Na , ca mi au murit si laudatorii.Gata , o sa incerc si eu zilele astea.Pupici pt fete!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce=or fi cu barbatii astia ca la cate praji si torturi am facut ma mai intreaba din cand in cand de un salam de biscuiti; recunosc am papat si eu in copilaria mea, mi-a placut, dar nu stiu cum de nu s-a legat de mine pana acum; Beatrice poate ma molipsesc de la tine ca tare bine arat!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Corina,dupa cum observi,nu sunteti singurii.Sa ai spor.Pupici multi.
    @Clara,mi-am adus aminte tarziu ca n-am specificat ce fel de biscuiti.Sunt din cei romanesti,clasici.Dulce de leche nu e obligatoriu,dar imi place mult.Te pupic.
    @Deea,se pare ca asa sunt barbatii,se fixeaza pe ceva si pace buna.Intr-un fel e mai bine,ar trebui sa ne consideram fericite ca nu sunt pretentiosi.La cat de des fac,te poti abona linistita.Pupici.
    @Mamicuta de Daria,nici nu ma gandeam ca este un dulce asa iubit salamul de biscuiti.Dar se face repede si usor,ai sa vezi c-o sa devii experta daca iti place si mai adaugi ceva la portofoliu,hi,hi.Laudatorii nu au trecut pe aici,asa ca trebuie prestat in locul lor.Intoarcem pupicii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ha,ha,ha,Alina,pana acum nu faceam des,dar a dat boala peste mine(culmea)pana sa vina el.Acum nu exista saptamana fara asa ceva.Deci nu e nevoie sa ne chinuim,ei se multumesc cu putin.Microbul se pare ca se raspandeste si incet,incet.....te poate prinde.Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mmmm, bun de tot! Eu am facut cu banana rulata, trebuie sa refac reteta ca am pierdut pozele...merci ca mi-ai amintit! pupam fetitele :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Liana si eu am mai facut cu banana rulata,este mai aspectuos,dar m-am obisnuit asa.Cu placere ,pentru nimicuta.Te pupam si noi cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu am vazut o reteta de salam de biscuiti care in mijloc avea plantata o banana. Mi s-a parut original si mai schimba reteta de zi cu zi.
    (Despre neacualizarea blogului nostru stim, dar nu reusim sa gasim o solutie deloc. Asteptam sfaturi , sugestii...daca stie cineva ce trebuie facut ). vavaly

    RăspundețiȘtergere
  16. Copii si mame,asa cum am zis este mult mai aspectuos si festiv cu banana intreaga rulata,dar la repezeala mie mi se pare mai comod.Cat despre actualizare ,chiar nu am habar,nu prea ma impac cu tehnologia,dar cel putin stiu si am sa ma uit des.Cine te rasfata Vavaly?Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  17. o combinatie excelenta si delicioasa, arata bine si merge la orice ocazie servit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurica, am incercat multe retete pana la aceasta si nici una nu se compara cu ea.E preferata noastra, chiar si de sarbatorile mari :) !

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !