Turta dulce

Print Friendly and PDF
                  Ai nevoie de:
-- 4 oua;
-- 250 gr. zahar;
-- 2 linguri miere;
-- 250 gr. margarina Rama;
-- 400 gr. faina;
-- 1 plic praf de copt;
--1 lingura rasa de scortisoara macinata;
-- 25 gr. ciocolata data pe razatoare(eu am pus 40);
-- 1 fiola esenta de rom;
-- 1 plic zahar vanilat;
-- 100 gr. stafide si 100  gr. nuci optional(eu nu am pus).
              Mod de preparare:
Se freaca spuma zaharul cu margarina inmuiata la temperatura camerei si scortisoara.Se adauga treptat ouale batute cu un praf de sare,mierea,zaharul vanilat, esenta de rom, ciocolata rasa si stafidele (optionale) si praful de copt pus in putin lapte(pentru a nu se simti gustul),dupa care se adauga si faina cernuta.Omogenizam compozitia si se toarna intr-o tava 25*35 tapetata cu hartie sau ce aveti.Nucile tocate se pot pune pe toata suprafata turtei.Se da tava la cuptor pentru 40 de minute.Cand este gata,se lasa la racit dupa care se taie bucati.
       O mica atentionare :aluatul o sa fie mai gros,nu curge si trebuie intins,deci nu va speriati.
       Timpul de preparare este cam de 50 de minute,cu copt cu tot.
       Avand in vedere ca vor veni zile lungi pentru pregatirile de sarbatori,cred ca este o reteta rapida si gustoasa care se poate servi la cafea,ceai,lapte ,ori putem sa daruim colindatorilor.
      Karina se pare ca si-a facut un obicei de a degusta,motiv pentru care a mancat si putina mancare.Mea culpa.
     Reteta este luata tot dintr-o carticica Practic si provine de la d-na Emilia Nedelciu din Bucuresti.
                                                                         Pofta buna!

Comentarii

  1. Buna Bea vad ca esti harnicuta.Esti la zi cu totul...La mine parca au intrat zilele in sac.Sper sa-mi revin in privinta acestui timp dar pana atunci numai bine!Postarea ta arata minunat simplu si frumos asa ca la oamenii simpli....

    RăspundețiȘtergere
  2. super Bea! aveam chef sa fac ceva dulce si rapid maine si nu stiam ce! turta dulce n-am incercat niciodata sa fac, dar parca nu suna asa complicat! abia astept sa vad cum imi iese :)

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am făcut niciodată turtă dulce, dar nu pare complicat. Oare pot inlocui margarina cu unt? As vrea sa-i dau si celui mic.

    RăspundețiȘtergere
  4. cu niste forme frumoase si putina glazura colorata e perfecta pentru sarbatori :) nu te superi de sugestie, nu? si sa stii ca vin la o cafea cu turta dulce la tine :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @Te pup Corina.Nu stiu cat sunt de harnica,dar imi place sa "prajituresc".Cat despre timp,stai linistita,ca nici eu nu le am pe toate rezolvate,dar incerc sa nu ma stresez,le-om rezolva cumva.Multumesc si sper ca esti mai bine.
    @Adi si eu am facut turta tot prima data acum si vezi ce a iesit,deci nu are cum sa nu reuseasca.Sa-mi spui dupa cum ti-a placut si spor la treaba.
    @Ela eu cred ca poti linistita sa inlocuiesti margarina cu unt,dar un unt de calitate, sa nu fie apos.Cred ca iese mai bun cu unt,insa reteta a fost cu margarina si avand am folosit.Sa-mi spui cum iese,runda doi sa fac si eu cu unt.
    @Deea draga,nu ma supar,dar fiind turnata,nu m-am gandit sa le tai apoi cu forma si m-am grabit,asa ca nu le-am glazurat.Adevarat ca ies mai frumoase asa.Te astept,dar grabeste-te pana nu se termina,hi,hi,hi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bea,draga de tine,deci asta faceai tu ieri dimineata!Harnicuta mei esti!Cred ca te inchiriez si eu,ca eu nu mai fac fata cu timpul asta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca o sa incerc si eu reteta ta,pentru ca imi place mult turta dulce si aici nu este .Multumesc pentru reteta : Un sfarsit de saptamana minunat .Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ha,ha,ha,daca platesti bine Oana, ma las inchiriata.Pastram si pentru voi sau mai facem o data.Va pup cu drag de la mic la mare.
    @Artlotus,incearca linistita,chiar este gustoasa.Imi face placere sa impartasesc cu voi ceea ce fac,chiar daca nu fac mare lucru.Iti multumesc si-ti doresc si tie la fel.Pupici multi si de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bunut delicios de sarbatoare! Nu pare greu de facut, imi place, sigur am sa incerc si eu reteta inainte de Craciunel.
    Si noul decor de aici imi place foarte mult!
    Pupici pentru cele mai harnicute fetite (se vede treaba, Kari e de nadejde la prajiturit :-))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce idee buna,....acum duminica ma apuc si eu sa fac la haiducii mei ceva dulce! Va pupam dulce fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Liana10,mai avem si pentru tine!Pupam.
    @Rapid si gustos,Lumi.In sfarsit a remarcat cineva ca mesteresc cu partenerul meu mosul.Multumesc frumos.Karina este de mare incredere si ajutor,las ca-ti vine si tie randul...Va imbratisam cu drag.
    @Cu siguranta o sa le placa si la haiduci.Daca la degustatorul principal i-a placut,eu zic ca si la restul lumii o sa placa.Pupam haiducii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Beatrice la tine pe blog gasim tot ce ne trebuie pentru Craciun! Em am rarit-o cu facutul prajoturilor ... deh dupa 2 buti imense si slabit foarte mult in ultimul an mai am de lucru la burtica si ceva la solduri dar cand intru la tine e jale din cauza bunatatilor ce le faci.
    O intrebare ... se poate folosi si unt? Eu sunt impotriva margarinei :).
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Alinuta,nu pot decat sa ma bucur ca sunt pe gustul vostru.Am sa consider ca-i o constatare,nu compliment.Daca-ti prisoseste ceva,doneaza-mi mie,am nevoie,nu refuz.
    Poti folosi unt,dar sa nu fie apos.Va pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  14. Beatrice, ti-a iesit tare bine turta dulce, felicitari !
    Constat ca esti si o cititoare fidela a carticelei Practic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc, Geta!Sincer,eram si le-am pastrat,au fost mai faine la inceputuri decat acum.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  16. multumesc ca m-ai elucidat la partea cu comentariile. ca nu reuseam nicicum.
    si e am facut turta dulce saptamana trecuta, dar am taiat-o in forme ca ajutorului meu ii plac enorm prajiturile pe care le poate taia in diferite forme.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu placere Loredana,n-ai fost singura care nu reusise.
    Eu m-am cam grabit si nu am stat de forme,desi categoric sunt mai estetice taiate asa,insa eu nu am ajutor decat la degustat, deocamdata.Va pup ochioaselor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !