joi, 2 decembrie 2010

Lichior de menta

Print Friendly and PDF
                      Aceasta reteta este pentru doamne care nu alapteaza si nu sunt insarcinate,deoarece dauneaza grav sanatatii.
                    Ingrediente:
-- 100 ml. alcool;
-- 3-4 crengute de menta(se pot pune si frunze uscate);
--250 gr. zahar;
--200 ml. apa.
                 In 100 ml.alcool se pun crengutele de menta si se lasa la macerat cel putin 2 saptamani.Apoi se face siropul din zahar si apa , care se toarna peste macerat( il strecurati in prealabil).Se potriveste taria lichiorului dupa gustul fiecaruia(se pune apa daca-l doriti mai slab,ori alcool daca-l doriti mai tare).
 

17 comentarii:

  1. ah ce bine arata! mie imi plac lichiorurile si mi-am promis ca pentru sarbatori imi fac si eu... deci mersi pentru inca o idee... deja il planificasem pe cel de chimen :)
    intrebare: merge facut cu tuica?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahaha!Am inteles aluzia din primele cuvinte!Asa ca te rog sa-mi opresti si mie cateva picaturi,paote fac varianta diluata cu apa:))Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Deea sunt delicioase!L-am strecurat pe cel de chimen si l-am gustat,vreau sa spun ca are un gust grozav,dar neaparat sa-i pui lamaie,demential.Nu folosi tuica,preferabil vodka.Sa-mi spui daca ti-a placut.Pupici multi.
    @Opresc Oana,dar sa opresc in pipeta?Asta-i dilema mea!Te pup dulce cum e lichiorul si cu aroma de menta....Simti?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt o fana a bauturilor alcoolice insa clar mi-ai facut pofta sa gust macar din lichiorul tau. Imi place culoarea si felul in care l-ai prezentat. Inca o data spun nota 10 pentru maiestria ta. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ramo,nici eu nu sun fan bauturi alcoolice,dar pentru ca e facut in casa si pot controla taria merita o data la an facut.Adevarul este ca nu s-a mai facut asa ceva la mine,......de nu mai tin minte cand.Multumesc mult,dar de data aceasta este meritul mamei mele,ea l-a preparat.Am ratat 10.Te pup cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Beatrice pentru reteta. Ii voi face socrului meu o surpriza de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  7. O retata probabil "Delicioasa".Asa se exprima haiducul meu cand este ceva pe placul lui!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ela,cu mare drag.Incearca si reteta cu chimen care este si ea delicioasa.Cu siguranta ii v-a place.Te pup dulce.
    @Are foarte mare dreptate haiducul tau.O sa inchin si in cinstea voastra de sarbatori.Pupam haiducii voiosi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma cam atrage reteta asta a ta si nu e deloc grea!
    Hmmmm, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca faci sa-mi spui cum ti-a placut.Decat sa iei din comert, unde baga tot felul de prosti,mai bine ceva facut de manutele tale,chiar merita.Pupam fetele frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  11. Yummy...imi place reteta, ti-am zis eu ca tu te pricepi la toate :-)
    Si ce frumos ai decorat pe aici!
    Multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ti-am zis eu ca nu,este meritul mamei de data asta.Lumi,tu chiar nu vrei sa ma crezi!Multumesc,multumesc,ca de sarbatoare,asa m-am impopotonat.Va pup gogosicilor cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bea nici chiar prajitura desi arata excelent nu poate intrece dulceata Karinei....
    E tare scumpa...
    Acum e tarziu si stau cam prost cu concentratia insa maine o sa trec sa vad mai bine ingredientele....
    Va doresc Noapte Buna!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bea comentul am crezut ca este la prajitura insa vad ca e la lichior dar nu am habar cum am intrat aici?!Oricum cred ca vei da peste mine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Corina,m-am gandit ca o sa eclipseze Karina prajitura,dar se mai intampla.Nu-i nimic daca ai gresit,la ora la care ai scris, tarzie ,se pot intampla multe"minuni",daca pot zice asa.Multumesc si te pup.

    RăspundețiȘtergere
  16. daca nu avem prealabil, se poate filtra prin cateva straturi de tifon?

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule/doamna ,anonim/anonima, daca nu aveti prealabil....incercati sa faceti rost !Daca doriti sa ma "luati "peste picior,raspund la fel si merge si tifonul in cate "straturi" dorti!

    RăspundețiȘtergere

Comentariul sa fie precum sufletul !