Tort aniversar pentru Karina

                           Acest tort l-am preparat cand a facut Karina nici mai mult,nici mai putin decat frumoasa varsta de un anisor.Nu este un tort perfect asa cum as fi vrut,dar avand in vedere ca a fost foarte apreciat,asta nu a facut decat sa ma umple de mandrie.Pentru ca cineva drag asteapta aceasta reteta,am hotarat sa nu mai aman momentul, iar prajiturica sa mai astepte putin.
                     Reteta tort spuma de ciocolata in 3 culori:am folosit aceasta reteta.
1. Spuma ciocolata amaruie:
        --170 gr. ciocolata amaruie care se topeste la baie de abur;
        --1/2 lingura gelatina;
        --125 ml. lapte;
        --300 ml. frisca lichida.
2.Spuma ciocolata alba:
        --340 gr. ciocolata alba;
        --1/2 lingura gelatina;
        --125 ml. lapte;
        --230 ml. frisca lichida.
3.Spuma ciocolata cu lapte:
        --280 gr. ciocolata cu lapte;
        --1/2 lingura gelatina;
        --125 ml. lapte;
        --230 ml. frisca lichida
                               Mod de preparare:
     Gelatina se pune in lapte si se lasa 5-10 min,dupa care se incalzeste un pic.Se toarna peste ciocolata topita si adaugam frisca batuta.Spuma se toarna untr-un vas,cratita( mai bombat pentru a iesi  frumos rochita) tapetat cu folie de plastic sau aluminiu si se da la rece 1-2 ore,pana se intareste spuma de ciocolata alba,pentru ca  incepem cu ea(puteti folosi si alta ordine a culorilor) .Apoi se prepara identic spuma de ciocolata cu lapte si se toarna peste cea alba,se lasa la racit,dupa care procedam la fel cu cea amaruie.Cand este gata se rastoarna pe o farfurie si continuam.
              Se prepara o pasta din  de marshmallow:de aici.
--150 gr. marshmallow;
--330 gr.zahar pudra;
--3 linguri apa.
    Marshmallow se dizolva cu apa la bain-marie,cand s-au topit se adauga 125 gr. zahar si se amesteca bine.Restul de zahar se pune sub forma de vulcan pe o planseta,se toarna compozitia de pe foc,se amesteca bine pana s-a incorporat tot zaharul si are consistenta de marshmallow inainte de topire.Se face o bila care se acopera cu folie si se lasa la odihnit 24 de ore la temperatura camerei,nu la rece,dupa care se poate modela cum dorim si se aseaza peste tort.Se face o gaura in mijloc si infigem o papusa din dotare.
   Florile sunt facute din sugus si infipte in scobitori pe care le asezam ulterior pe rochita sau unde doriti pe tort.Va dau mai multe link-uri de unde sa va inspirati:aici si pe aici.
  In speranta ca v-a placut si v-am fost de folos un pic,va doresc o zi minunata. 
                                                                   Pofta buna!





    

Comentarii

  1. Din fiecare litera, floare, vorba a ta reiese dragostea ce i-o porti Karinei. Astept cu nerabdare sa vad ce tortulet ii vei pregati in ianuarie, la aniversarea celor doi anisori. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. vaaaai, ce frumos e tortul! Mamica priceputa! Esti plina de surprize!
    dar floricelele din sugus cum le-ai facut? le-ai modelat pur si simplu?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ramona,nu-mi aduce aminte,ca sincer iti spun,de mult ma gandesc cum sa-l fac.Oricum,un lucru e sigur,ceva light pentru ca este dupa sarbatori si suntem satui(oare?)de dulciuri.Va pupam cu mult drag.
    @Deea,multumesc mult,ma faci sa fiu si mai mandra,ha,ha,ha.Vezi ca si la floricele este un link pentru a vedea cum se fac si de unde m-am inspirat.Dai clik acolo unde scrie cu rosu :aici".Te pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos tortul. Sa-ti traiasca minunea si sa va bucurati de ea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pot sa afirm ca nu te saturi niciodata de ceva dulce?! :D Sau sunt prea deplasata?! :)) Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mamasiiubita,iti multumesc de vizita si te mai astept si altadata cu mare drag.Ce-mi doresc mie,va doresc si voua si tuturor,sa ne fie copiii sanatosi sa ne putem bucura de ei.Va pupam.
    @Ramo,sunt perfect de acord cu tine,asa ca daca tu esti deplasata,in cazul acesta suntem doua.Mai astept doritoare sa se afilieze si facem partid,gaseste-i un nume.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. of, scuza-ma, nu vazusem, ca de obicei citesc prea repede :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Vaaai ce tort frumos!!!eu nu as fi niciodata in stare sa realizez asemenea torturi....
    O zi frumoasa Bea!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Deea,uite-o si pe sora ta(adica eu)!Deci stai linistita.Pup.
    @Corina,este primul meu tort pe care il fac astfel,asa ca sigur poti si tu,doar sa incerci.Iti multumesc si-ti doresc o zi frumoasa cu soare cum e la noi.Pupam fetele dragalase.

    RăspundețiȘtergere
  10. tare frumos si apetisant tortul! Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  11. woe ce frumos! Abia astept sa ma joc si eu dar dupa craciun.... deja caut pungi maaaari de marshmallow si sugusul cum il faci, se incalzeste putin sau pur si simplu asa din bombonica?
    Bravos!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Multumesc mult Gabi!Va pup dulce.
    @ Mariana,astept poze cu ce o sa faci.Sugusul(sau orice caramea gumata ca sugus) se incalzeste prin framantare pentru a-i da forma dorita si am folosit pe post de sucitor,coada de la o lingura de lemn.Sa folosesti folie pentru a nu se lipi de asa zisul sucitor,iar pana termini o floricica ,sa le pui intr-un loc racoros pentru ca se mai inmoaie la caldura.Multumesc si spor la treaba.Va pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  13. Apr si eu la spartul targului :-)
    Este minunat tortul...este foarte reusit, cata imaginatie! Eu nu prea ma pricep la modele din astea complicate...
    Va pupic pe amandoua, dragutele mele!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da , chiar ca esti plina de imaginatie.Adica nu e chiar usor sa ti reuseasca un tort ca asta , serios.Recunosc ca la dulcegarii nu prea ma pot lauda , compensez insa la orice tip de bucate :))).Felicitari pt.tort.Sunt sigura ca micuta ta va aprecia si mai mult acest tort , atunci cand va creste si va citi ca "autoarea" lui este chiar mami.Bravo!Pupam

    RăspundețiȘtergere
  15. @Lumi,inca nu s-a spart targul,iar cei din urma vor fi cei dintai.Nici eu nu debordez de imaginatie,dar m-am inspirat de la fetele pricepute si am facut si eu cum am putut si priceput.Va pupam cu drag si sper ca esti bine!
    @Mami de Daria,dupa cum spuneam,m-am inspirat,desi mi-ar place sa nu fie nevoie,hi,hi.In general,cand fac ceva prima data,imi iese,dupa nu mai garantez si apoi e grozav ca poti compensa,nu cred ca putem fi buni chiar la toate ,desi ar fi ideal,chiar perfect.Iti multumesc mult si de apreciat o sa fie cand v-a creste si am sa-l mai fac o data.Va imbratisam,
    @Ph3nix,iti multumim si te mai asteptam cu drag pe la noi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Extraordinar!Am dat copy-paste,poate fac si eu cand implineste mandra 2 ani.Multumesc mult,Bea!

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte bine ai facut.Ma bucur mult ca iti place si nu e greu de facut,dar florile sa le faci din vreme pentru ca iti i-a mult timp sa le bibilesti.Eu am facut in ziua respectiva,credeam ca merge repede si era sa nu termin,nici nu a iesit cum am vrut din cauza asta,dar nu se vede.Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu-s de ce aveam impresia ca am scris aici ... ciudat. Deci am urmarit mai toata ziua postarea ca la mine pe blog aparea si cand dadea click nu era nimic, apoi am gasit-o si mi-a placut tare mult. Felicitari si la multi ani intarziat cu muuulte si mii de scuze! Interesanta pasta asta ce folosesti; voi cauta si eu si sa o incerc; oricum al figurine raman pe pasta de lapte praf cu miere e mult mai gustoasa.
    De curiozitate .... ti-ai facut meniul de sarbatori? poate ma inspir cu ceva noutati de pe la tine :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. Da,am gresit eu atunci si n-am putut drege busuioculNu terminasem postarea si am postat din greseala si evident am sters.In fine,nu-i nimic,stai linistita.Oricum,iti multumim frumos pentru urari,astea nu prisosesc niciodata.Pasta de lapte n-am incercat niciodata.Ai reteta pe undeva?
    In mare as face:toba(deja am luat ingredientele),salata de boeuf se cere,aspic cu creier, drob cu carne pui sau curcan ori amestec ,salata vinete ,supa cu taietei casa,ciorba burta.La capitolul prajituri,probabil ciocolata de casa,salam de biscuiti se cere,prajitura fanta care nu o fac cu fanta,etc .Inca nu m-am hotarat in totalitate la meniu,dar in mare,cam asa suna.Poate voi posta din ele,daca e vreme.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  20. E nemaipomenit! am vazut destule torturi, dar recunosc ca nici unul ca acesta. Cu siguranta unic si delicios! Karina e o rasfatata, iar tu nu precupetesti nici un efort pentru asta. Cred ca nu puteai fi decat mama de fetita! Felicitari Bea!

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc frumos Maria,dar mie nu imi pare asa grozav.Pare mai deosebit datorita papusii,marea majoritate foloseste papusile Barbi.Adevarul e ,ca fost muncit si cu o multime de emotii,dar recunosc ca totusi am fost mandra.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  22. Maria,te rog sa-mi lasi un link spre blogul tau daca ai ca nu-l gasesc.Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !