Sapun ''Himalaya''

                  As vrea sa va marturisesc faptul ca eu am invatat sapunitul de la Yasmina si vreau sa-i multumesc din nou pentru asta.Este o persoana deosebita,inovatoare iar daca ai vreo nelamurire te ajuta cu mare drag.Asadar,retetele mele se bazeaza pe cele invatate de la ea.
                Sapunul acesta a fost facut prin metoda la cald si este un sapun abraziv care inlatura pielea moarta si o lasa curata si moale .
               Ingredientele folosite in fabricarea lui sunt:grasime de cocos,ulei de  palmier,ulei de floarea soarelui,ceara,unt shea rafinat,ulei de struguri,ulei de ricin,sare de Himalaya,apa distilata,NaOH totul combinat cu sapun transparent de glicerina,aroma uleioasa de zmeura si capsuni.
              Cateva proprietati ale ingredientelor:
     Sarea de Himalaya contine 84 de minerale care se regasesc in aceeasi proportie in sangele uman,in lacrima,in lichidul amniotic.Sarea ajuta la detoxifiere si permite organismului sa absoarba mineralele care grabesc eliberarea de toxine si ajuta mult in starile de raceala,in probleme cum ar fi acneea,psoreazisul,avand proprietati anti-inflamatorii si antibacteriene.
    Ceara este foarte buna pentru a trata diverse probleme de piele:rani,eczeme si are efect benefic asupra circulatiei sangvine si asupra intregului echilibru al corpului.
   Grasimea de cocos in sapun are efect hidratant si face spuma abundenta.
   Uleiul de palmier are procent ridicat de acizi grasi,contine vitamina:A,E si beta caroten avand proprietati antioxidante,catifeleaza pielea.
   Uleiul de floarea soarelui este bogat in vitamine si lecitina,protejeaza pielea impotriva influentelor de mediu si actioneaza ca un dezinfectant.Uleiul presat la rece contine beta caroten.
   Unt shea rafinat:contine vitamine,foarte hidratant si este indicat pentru pielea cu probleme deoarece ajuta la refacerea epidermei.
  Uleiul de struguri are continut mare de acizi grasi esentiali si se absoarbe usor in piele fiind indicat pentru pielea sensibila.
  Uleiul de ricin este foarte hranitor si un bun humectant.
  Cu speranta ca nu v-am plictisit prea tare,va doresc o zi frumoasa.
                                                                  Sa aveti spor.

Comentarii

  1. Beatrice, vreau si eu sapun dintr-asta. Iti trimit mail pentru a-mi comunica pretul si pentru a stabili detaliile de livrare. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu n-ai putea sa ne plictisesti :) mai ales ca ne spui numai lucruri folositoare. Pupici pentru Karina si mamica ei. Apropos: tare imi place numele ei, a fost pe lista preferatelor mele inainte sa nasc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte fain sapunul asta!
    La multi ani Karinei pentru ieri!Ca am fost cam imprastiata aseara si am uitat.Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Uite cine nu are somn!Bine Gabi,nu pot zice nimic ca esti prea hotarata!Vorbim si pupa gonguta pentru mine.
    @Deea ,cel putin asa sper,iar daca te intereseaza ceva in mod special poti intreba oricand.Ma bucur ca-ti place numele,dar e poveste lunguta cu el pentru ca eu stiam ca voi avea baiat si pentru orice eventualitate abia am ales cateva nume de fete!Va pupam si noi cu mare drag.
    @ Oana,pai nu spui asa de toate?Hi,hi,hi.Multumim tare mult si stai linistita ca e normal sa mai si obosim si sa uitam mici maruntisuri.Vezi ca la eticheta ''Diverse ''te asteapta un premiu si un tag,ca astea nu prea le vezi,hi,hi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat sapunel! Este plin de ingrediente gozave! Si off topic intreb si eu..a fost ziua Karinei ieri? Nu-i in ianuarie? Rog explicatii :-))
    Te pup, Bea, sa ai o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Amy,cel putin sper,cum spuneam.Pupam si noi.
    @Lumi,a facut 1 an si 10 luni,am mai crescut si noi un pic(in ian. facem doi anisori).Ma bucur ca-ti plac sapunelele mele.Pupam gogosile sau le papam?

    RăspundețiȘtergere
  7. Bea,am vazut acum,multumesc.O sa incerc sa le preiau si eu,cand voi avea un pic de timp.Acum mi-e rau,vad ca ma ia si pe mine gatul,e rosu tot.Te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Oana,te rog sa stai linistita si sa te faci bine,nu asta e important acum.Te pup sa te faci bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Aoleu, asa este, ce ametita sunt! La multi cu intarziere, pupici pentru Karinuta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumim frumos si stai linistita ca nu este nici o tragedie.Pupici si pentru voi gogosicilor.

    RăspundețiȘtergere
  11. ce frumos e sapunul asta! trebuie sa fie tare interesant, cu sarea aia... imi plac tare mult sapunurile handmade, dar eu cred ca n-as avea rabdare (sau inspiratie) sa le fac :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca de obicei, arata incredibil sapunelul tau. Ma duce cu gandul la o insula cu nisip alb si mult soare. De unde iti vin ideile acestea faine? Pe cand ne "rasfeti" si cu ceva creme / lotiuni? Te pup cu drag si cum am putin timp preiau tag-ul (iti multumesc pentru apreciere :).

    RăspundețiȘtergere
  13. @Adriana,multumesc!E foarte interesant,parca ma spal cu crema,asa senzatie am.Inspiratia iti vine de multe ori pe moment,iar rabdare de exemplu,nu am la orice(tricotat).Te pup si sa si o zi frumoasa.
    @Ramona,daca te mai duci pe acolo(la soare) chiar si cu gandul te rog sa ne iei si pe noi.Idei as avea mai multe dar sunt in pana de resurse.Crema am facut ceva,e buna, dar caut combinatia ideala.Cat despre restul,stai linistita,se poate si la anul,nu-i problema.Va pup cu acelasi mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am uitat sa iti spun ca imi place mult cum te-ai "decorat" pentru sarbatori. Blog-ul are un aer si mai cald si mai prietenos acum si multumim ca usor-usor prin intermediul tau intram in atmosfera sarbatorilor. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ho,ho,ho,inca n-am terminat,finalul o sa fie pe 1 dec.cand intram oficial in luna cadourilor si trebuie sa fie si blogul impodobit.Multumesc oricum ca esti un observator fin si dulceeeee.Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !