Sapun "Banana Cream"

                 Sapunul este facut prin metoda la cald.
                 Ingrediente:uleiuri de palmier, untura, floarea soarelui, unt shea, unt cacao, ulei ricin cu aroma de banana, ceara, smantana, banana, apa distilata, NaOH.
Despre uleiurile folosite am mai vorbit,dar nu si depre unturaDesi sunt persoane care o ocolesc,va readuc aminte ca binefacatoarele unguente sunt pe baza de untura,care hidrateaza pielea si o ajuta sa se refaca.
Banana are efecte calmante si hranitoare asupra tenului uscat ,iar in amestec cu smantana,va remineraliza tenul si este benefic in cazul iritatiilor , mancarimilor  si  pielii fara vlaga.Trebuie sa va spun ca proprietatile bananei nu s-au pierdut pentru ca aceasta a fost adaugata la sfarsit.
               De mult mi-am dorit acest sapun,doar ca nu am reusit ,iar acum cand m-am hotarat, am ramas fara grasimea de cocos.Chiar si asa a iesit foarte fain si cremos,ca si celelalte ,singura diferenta este ca nu face multa spuma. 
              Daca voi credeti ca i s-ar potrivi alt nume,sa-mi dati de stire.
                                                              Spor la treaba! 
          

Comentarii

  1. arata delicios :)) mai ca-ti vine sa-l mananci mai ales dupa titlu :) of de-as prinde si eu curaj sa ma apuc de sapunit! dar tare mi se pare complicat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Deea!Ce-ti trebuie ca sa-ti faci curaj?Poate prima data ar fi mai complicat,pana te inveti,restul vine de la sine.Este ca la gatit cand faci pentru prima oara ceva,deci....pune mana pe treaba,mai mult curaj.Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tare mult sapunelul si numele ales de tine mi se pare ca il face sa para si mai interesant :). Arata bine si modelul imprimat pe el. Ai forme speciale pentru sapunit (am vazut ca fiecare produs facut de tine are alta forma)? Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Atunci e bine!Ramo ,ceea ce vezi nu sunt forme speciale pentru sapun si am cate putin din fiecare,motiv pentru care nu pot sa fac aceeasi forma la toate sapunurile.Pana cresc mare sa-mi achizitionez cate ceva....mai este.Multumesc oricum si pupam de la mic la mare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bea, minunat sapunelul. Mie imi place ideea de untura in sapunuri..imi aduce aminte de bunica mea, ea facea sapun cu untura si toata lumea era multumita.
    Uite ce sugestie am: Banana Cream :-)))
    cream = smantana...parca suna mai trendy-flendy :-)) ce zici?
    Pupici si multe felicitari pentru sapunelele tale!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te invit pe forumul http://hobby-handmade.forumer.ro/ gratuit.Cu diverse rubrici si interese handmade.O forma de publicitate a blogului tau si muncii tale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai deptate Bea in ceea ce priveste untura. Maria Treben a dat in cartea ei "Sanatate din farmacia Domnului" retete de alifii preparate cu untura Ti-a iesit frumos sapunelul,felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  8. @Lumi iubita,ai vrut trendy,pai asa sa fie.Mie sapunul cu untura imi place,o sa ai ocazia sa faci comparatie si atunci sa-mi spui.Multumesc mult si va pup gogosicilor.
    @Floare de lotus iti multumesc si am sa onorez invitatia.Te mai astept in vizita cu mare drag.
    @Geta mami ai dreptate,tocmai de aceea am si facut, oricum este diferenta intre ce faceau bunicile si cum facem noi,pentru ca adaugam o multime de uleiuri in plus.Daca nu vor animale sacrificate atunci sa nu foloseasca nici palmierul caci este cam acelasi lucru.Multumesc mult si te pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bea apai tu esti specialista in sapunuri nu gluma.Nici nu stiu de unde faci rost de atatea lucruri.Cred ca acesta este Hobyul tau si chiar e frumos ce faci!
    O imbratisare calda tie si Karinei!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos Corina,dar pana la specialista...eu zic ca mai e cale.Asa este,un hoby care imi place tare mult si imi da satisfactie.Va imbratisam si noi pe voi cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  11. Hi hi hi! Banana Cream! Ce importanta ma simt!
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Lumi,normal,asa si esti.Va imbratisez,gogosicilor!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bea,draga mea,de sapun nu comentez,ca stii ca sunt pe langa total.In schimb, vreau sa te anunt oficial ca imi place extraordinar de mult noul tau titlu de blog.Se vede treaba ca te-a cuprins deja spiritul sarbatorilor.Tine-o tot asa,poate ma mai inspir si eu de pe la tine.Pup cu mare,mare drag!Te-ai prins ca eu acum am ajuns pe acasa;)Sunt rupta de oboseala,iti povestesc eu...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ha,ha,ha,dar tu n-ai vazut ce era mai important!Las ca te dezmeticesti tu.Daca s-ar putea,eu as tine sarbatoarea tot anul si nu cred ca m-as satura,este favorita mea.Te pup dulce si pune mana sa te mai si odihnesti.

    RăspundețiȘtergere
  15. Wow ce sapun mancabil.
    Sa stii ca si eu sunt fan untura. Samponul solid cu care imi spal parul are si untura in compozitie si imi place de nu mai pot. Nu ocolesc untura in casa mea. I love it. Si pe paine. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Cele cu fructe imi par si mie apetisante in general.
    Nu stiu de ce unele sapunarese sau unii oameni stramba din nas la untura,cand are multe proprietati si e benefica pielii,dar e alegerea fiecaruia pana la urma.Mie imi place,chiar si pe paine prajita cu usturoi si un pic de sare.Multumesc si va pup.

    RăspundețiȘtergere
  17. banana este f hidratanta. ai avut o idee buna si arata super in formele tale :)

    trebuie neaparatsa scrii un tutorial despre procedura la cald. Cu drag il ridic in portalul forumului super-parinti.com

    ce spui?

    RăspundețiȘtergere
  18. Ha,ha,ha,m-ai facut sa rad.Ce sa spun?Daca sunt rugata,nu prea stiu sa refuz.Oricum,cine m-a intrebat i-am raspuns cu drag si nu vad de ce n-as face-o si acum,pentru ca si eu la randul meu am invatat de la Yasmina,o fata deosebita pe care am s-o pomenesc mereu.Auzi,dar vrei si cu poze?In cazul acesta ar fi un pic de asteptat pentru ca am ramas fara materie prima(cocos).Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  19. Beatrice, nu m-as fi gandit sa fac sapun. Felicitari pentru rezultat. Arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc,Ela!Poate ai sa te gandesti acum!?O noapte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  21. as avea o nelamurire, sapunul contine si banana sau doar ulei de ricin cu aroma de banana?
    si inca ceva, te rog.....ce sint de fapt uleiurile saponificate? vad ca folosesti uleiuri saponificate si NaOH in acelasi timp.
    multumesc mult!
    o seara cit mai buna,
    magda

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna Magda !In primul rand sapunul contine banana,daca dai clik pe poza vei vedea niste puncte inchise care provin de la ea.Intr-adevar,am vazut ca nu a fost descrierea corecta:contine banana cat si ulei ricin cu aroma de banana.
    In al doilea rand procesul de saponificare este de lunga durata si are loc in urma amestecarii uleiurilor/unturilor cu soda caustica dizolvata intr-un lichid.In concluzie,nu am folosit uleiuri saponificate,ci uleiuri care apoi s-au saponificat.Am gresit, voi rectifica sa nu incurc si alte persoane.Multumesc pentru vizita si pentru ca "m-ai tras de maneca", nu-mi doresc sa dezinformez pe nimeni.Te astept si alta data cu drag.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !