Reteta sapun,,Capsunica"

               Acest sapun imi aduce aminte de vara,soare,cald si bine pentru simplul motiv ca este facut cu capsuni.Mi-ar fi placut sa-si fi pastrat culoarea,dar n-a fost sa fie.N-am sa stau sa fac descrierea ingredientelor pentru ca deja toata lumea(banuiesc)le stie.In ciuda faptului ca am folosit grasime animala cu care unii nu sunt de acord ,acest sapun este la fel de hranitor si fin la fel ca si cele fara.
             Reteta este urmatoarea:
--147 gr. grasime cocos
--33 gr.untura
--131 gr.ulei masline
--17 gr.unt cacao
              47 gr.Na.OH
            108 gr.+25 gr. apa distila
--43 gr.capsuni
--aroma uleioasa capsuni
            Cele 43 de gr.capsuni se fac piure cu cele 25 gr. de apa,se congeleaza,dupa care se adauga restul de apa si NaOH. ATENTIE:intotdeauna adaugam soda in apa si nu invers.Apoi se face sapunul prin metoda la rece.
                                                                    .Distractie placuta!
           
            

Comentarii

  1. Pe cand un magazin online? Cred ca multe mamici ar dori sa se bucure de produsele tale. Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eeeee,poate la anul care vine....Sincer, nu stiu cate si-ar dori pentru ca ma uit la altii....ma uit la mine....si parca tind sa cred ca nu ar vrea din "ograda"mea.De dat am dat,de ce sa mint si n-am avut plangeri,numai ca eu am gramaje diferite,nu stas,in functie de buget.Oricum,iti multumesc Ramo ca esti draguta.Pupam si noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bea, ce sapunel minunat! Si ce decor frumos :-)
    va pupam pe amandoua

    RăspundețiȘtergere
  4. Completez: eu ma uit in ograda ta si imi place foarte mult ce vad si poate cand o sa ai timp o sa te gandesti si la un magazinaz

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur sa aud ca sunt persoane carora le place si va multumesc mult de tot.Timp de gandit am, dar mai greu cu pusul in practica(si blogul de jumatate de an am tot vrut sa-l fac).Am pornirea grea.Multumesc inca o data pentru incurajari si pup dulce fetitele.

    RăspundețiȘtergere
  6. De mult ma bate gandul sa incerc sa fac si eu minunatiile astea.Cred ca o sa vreau unul de proba de la tine,ca arata foarte tentant.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca te apuci,garantat nu te mai lasi.Dai un chiot si se rezolva.Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand te vei hotari sa deschizi magazinul online te poti baza pe toata sustinerea mea si, cred, ca a multor mamici care te citesc. Eu ma inscriu prima pe lista :). Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu cum faci, dar parca imi vine curajul si ma inghionteste.Iti multumesc tare mult si am sa ma bazez.Pupam cu drag si bebe strumf.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !