Gogosari caramelizati

Print Friendly and PDF
        
UPDATE INTARZIAT: 
Va pup dragele mele si sper ca n-ati uitat de mine !
Vreau sa va readuc in atentie acesti gogosari caramelizati deoarece este sezonul si ar fi pacat sa nu incercati !Va spuneam mai jos ca este necesar sa faceti portia dubla de solutie otet, adica 2 litri, dar nu si de zahar caramel. Spun asta deoarece am scris reteta exact cum o gasisem in carticica practic, iar practica cu teoria nu s-au impacat !
Pup si imbratisez pe toata lumea si sper sa reusesc sa ne auzim mai des in viitorul apropiat !


        Pentru ca tot va intrebati unele dintre voi ce mai fac si va multumesc pentru ca va ganditi la mine, hai sa va spun. In ultimul timp m-am pregatit de iarna cu cateva conserve , compoturi si gemuri. N-am pus foarte mult, cate putin din fiecare, dar camara e plina si eu multumita, desi mai vreau sa pun cate ceva, dar nu ma vait, le gasesc eu loc la toate.
            Astazi vreau sa va prezint gogosarii caramelizati, pentru cei carora le place gustul dulce acrisor .
    Aveti nevoie de :
- 5 kg. gogosar,
- 500 gr. zahar,
- 1 litru otet (eu il folosesc pe cel facut de mine)
-1 lingura sare,
- foi dafin,boabe piper,mustar si coriandru (eu folosesc plic din comert cu toate neamurile de boabe).
   Cum procedati:
Se spala gogosarii, se taie felii (sau in patru, dupa preferinta fiecaruia) si se curata de seminte.Intr-o cratita, se pun la caramelizat 250 gr. de zahar. Dupa ce s-a caramelizat ,se aduga 500 ml. de otet peste el si se lasa sa se topeasca la foc potrivit. Apoi se iau gogosarii pe rand si se adauga in aceasta solutie, ii lasam sa-si schimbe culoarea, se scot cu paleta si repetam operatia pana se termina toti gogosarii. Ii asezam in borcane mici si ii presam un pic. Separat, se amesteca restul de otet si zahar pe foc, pana se topeste zaharul, apoi se combina cu sarea, condimentele si solutia de zahar caramelizat. Ii dam un clocot si turnam solutia peste gogosarii din borcane.Se capseaza si le punem la paturi pana se racesc.

 Aceasta reteta o fac de multa vreme, insa fac solutia portie dubla fiindca altfel nu-mi ajunge, iar ceea ce ramane folosesc pentru ardei copt pus la borcan.
Daca credeti ca va fi prea dulce pentru gustul vostru, ajustati zaharul de la solutia separata cu otet , nu cel caramelizat ,fiindca acela ii da gustul.
Pentru ca anul trecut am avut surprize (probabil nu a fost destul de tare otetul meu de casa )anul acesta am pus un plic de conservant la 2 l de solutie.
 Sper sa va placa si voua !
Reteta este luata din "Carticica practic".


                                                             SA   AVETI   SPOR  !

Comentarii

  1. Foarte gustosi sunt; asa ii facem si noi cu gust dulce-acrisor; uneori iti vine sa-i papi cu paine ;).
    Mda acum vad si eu unde ai disparut; astept si urmatoarele .... ai zis ca e camara plina ;).
    pupi

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult prea harnicuta!:)
    Am incercat si eu gogosarii astia, dar de la altii!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. mmmm, ce bine arata! si mama face cava de genul asta, dar cred ca reteta e un pic altfel. voi incerca, mi-ai facut pohta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alinutza,noua ne plac foarte mult,in special sotului.Primele borcane cu muraturi care dispar sunt acestea.Pup.
    @Cristina,cunosc si altii le-au apreciat la mine,hi,hi....Pup.
    @Vitrina vacii verzi,sunt o bunatate si asta nu o spun numai eu.Te astept sa-ti satisfaci pofta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Lore,iarna-i lunga...........e bine sa avem pe ce pune mana.Avem sau nu chef,trebuie.Dar cand ca vezi ca ai din fiecare si e camara plina,creste inima.Donez harnicie ! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmmm, ce pofta mi-ai facut cu gogosarii,imi place foarte mult sa acresc salata de beuf cu ei sau linga friptura cu cartofi prajiti.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ador gogosarii in otet, sunt preferatii mei, dar nu am facut niciodata. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Geta,gogosarii mei,n-as zice ca acresc salata,insa ii dau un gust aparte.De mers,merg la orice,pe cuvant.Pupici multi.
    @Lillee,stiu cat de mult iti place la bucatarie :D , dar daca treci prin Vl. te astept cu gogosari :D .Pupici dulci.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata super!Am primit si eu un borcan in urma cu vreo doi ani si mi-au placut foarte mult.Reteta cred ca este de la moldovence!Foarte buna!:)
    Noapte buna Bea!:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ha,ha....Corina,m-ai facut sa ma uit cine a scris reteta:Beatrice Elena Mitroi din Mioveni,jud.Arges.Acum ,ea nu stiu de unde a luat reteta,insa este preferata noastra.
    Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multa vreme o trecut de cand nu te-am mai vizitat :) Arata biiineee gogosarii tai. Sa-i savurati cu drag la iarna. Si sper sa ne mai auzim! Pupam

    RăspundețiȘtergere
  12. Deea,nici nu am mai apucat sa merg in vizite,din pacate!Multumesc si sigur ca ne mai auzim.Pupicei la fete.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Bea! Ce mai faci ? Nu mai dai nici un semn de viata.Sper sa fiti cu totii ok.
    O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Corina!Suntem bine,multumesc ca te gandesti la noi,insa nu mai reusesc sa ma adun sa scriu si nici sa citesc.Astept vremea urata sa am mai mult timp,acum profit sa mai stam afara cat e frumos si oricum fiica-mea nu stie alta melodie,decat "mami joaca" ,repeta pana incep sa ne imbracam.
    Sper ca si voi sunteti bine,sanatosi,frumosi!Te imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  15. Unde ai disparut? Astept continuarea la bunatati! pup

    RăspundețiȘtergere
  16. Pfiuu,nu mai reusesc!Copilita mea si noaptea in somn tot la joaca vrea,m-a terminat!Heeeeelp!Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  17. Allblogs,multumesc de invitatie,iar baner-ul se afla in partea dreapta!Va urez succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul sa fie precum sufletul !